Στην Ελλάδα ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, στις 10 Ιουνίου

Θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Ο Όλαφ Σόλτς δήλωσε πως η Γερμανία θα δώσει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ελλάδα για να αντικαταστήσει αυτά που θα δοθούν για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί στις 10 Ιουνίου ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

Ο Γερμανός καγκελάριος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή τους στη Σύνοδο Κορυφής.

Οικονόμου για Τουρκία: Διεθνές Δίκαιο και σύμμαχοι είναι στο πλευρό μας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, ο Όλαφ Σολτς θα παρακαθήσει, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε δείπνο στο πλαίσιο της Συνόδου της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σολτς: Η Γερμανία θα δώσει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ελλάδα

Ο Σολτς θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη, ενώ την επόμενη ημέρα θα μεταβεί στα Σκόπια και ακολούθως στη Βουλγαρία. Την προηγούμενη μέρα ο Γερμανός καγκελάριος θα βρεθεί σε Κόσοβο και Σερβία.

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Δε θα κάνω ψυχανάλυση στην τουρκική ηγεσία!

Εξάλλου, στην Αθήνα θα βρεθεί μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 9 Ιουνίου η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία θα συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προχθές η Γερμανία έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι δεν είναι ανεκτό να αμφισβητείται η κυριαρχία της Ελλάδας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top