Μητσοτάκης από το Υπουργικό προς ΣΥΡΙΖΑ: Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα;

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη  

Τι ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο για τα Πανεπιστήμια και τα επεισόδια  

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταξύ αστυνομίας και φοιτητών, με αφορμή τα έργα κατασκευής βιβλιοθήκης στο Βιολογικό Τμήμα, σε χώρο που εκκενώθηκε πρόσφατα από κατάληψη. 

Επεισόδια στο ΑΠΘ – Τραυματίστηκε φοιτητής και αστυνομικός

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο οποίος κάλεσε χαρακτηριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξει.  «Επιτέλους, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαλέξει: με τη γνώση και την ελευθερία ή με τις κουκούλες και τη βία; Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα;» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.     
 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαλέξει:; Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα;» 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε συγκεκριμένα στην τοποθέτησή του στο πρώτο διά ζώσης Υπουργικό Συμβούλιο μετά από δύο χρόνια:

Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει με φυσική παρουσία μετά από… χρόνια  
     
«Η ίδια η ζωή, λοιπόν, αποκαλύπτει την υποκρισία του λαϊκισμού, όπως και χθες, που μερικοί νεαροί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς οι οποίοι προστάτευαν τα έργα κατασκευής της νέας βιβλιοθήκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Θα πω μόνο ότι αν κάποιοι θέλουν να ξαναμπούν με βαριοπούλες και να τα κάνουν γυαλιά καρφιά, η πολιτεία δεν θα το επιτρέψει. Και ότι αν αναζητούν αίμα και «ήρωες» επεισοδίων δεν θα τους βρουν σε συλλογικότητες με το αποκαλυπτικό όνομα «Ανομία». Και ότι, επιτέλους, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαλέξει: με τη γνώση και την ελευθερία ή με τις κουκούλες και τη βία; Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα;

Αυτά είναι τα απλά ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν. Δική μας απάντηση στο γκρέμισμα των βιβλιοθηκών είναι το χτίσιμο της νέας παιδείας, της τριτοβάθμιας παιδείας, όπως δηλώνει και το νέο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια το οποίο έχει εγκριθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και παρουσιάστηκε αναλυτικά χθες από την Υπουργό Παιδείας.

Είναι ένα πολύ τολμηρό και πολύ μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο, το οποίο σας ζητώ να το στηρίξουμε όλοι με πολύ μεγάλη ένταση. Αυτό θα είναι η μεγάλη ιδεολογική μάχη την οποία θα δώσουμε τους επόμενους μήνες.

Είναι ένα πανεπιστήμιο το οποίο ανοίγει νέους ορίζοντες για φοιτητές και καθηγητές. Καθιερώνει εσωτερικά προγράμματα Erasmus, παράλληλες σπουδές σε σχολές, διπλά πτυχία, startups φοιτητών, σύνδεση με την εργασία πριν ακόμα από την αποφοίτηση. Κι όλα αυτά συνδυασμένα με ένα νέο, σύγχρονο μοντέλο διοίκησης αλλά και ανάδειξης καθηγητών, το οποίο συνδυάζει τη διαφάνεια με την αξιοκρατία, στα πρότυπα που ισχύουν σε όλες τις προηγμένες χώρες».

επεισόδια Βιολογικό Τμήμα ΑΠΘ

Από τα επεισόδια στο Βιολογικό Τμήμα του ΑΠΘ (φωτογραφία Ευρωκίνηση)  

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στον Κ. Μητσοτάκη

Απαντώντας στον Πρωθυπουργό, ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ισχυρίσθηκε ότι «ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει τα αδιέξοδα των πολιτών πίσω από στημένα σκηνικά έντασης» και ότι «προσπαθεί να αλλάξει ατζέντα από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση που ο ίδιος με τις επιλογές του πολλαπλασίασε». 

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει στην ανακοίνωσή του: 

Επεισόδια ΑΠΘ

επεισόδια στο Βιολογικό Τμήμα του ΑΠΘ 

«Το δίλημμα κ. Μητσοτάκη είναι αν ο κόσμος θα βγάζει ή όχι το μήνα, όχι τα στημένα σκηνικά έντασης εναντίον φοιτητών»

Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει τα αδιέξοδα των πολιτών πίσω από στημένα σκηνικά έντασης. Αφού έχει φέρει σε τρομακτικά αδιέξοδα την κοινωνία προσπαθεί να αλλάξει ατζέντα από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση που ο ίδιος με τις επιλογές του πολλαπλασίασε.  

Προσπαθεί να πείσει πως το πρόβλημα δεν είναι η ανέχεια και ότι ο κόσμος δεν μπορεί να βγάλει το μήνα, αλλά ότι φοιτητές, τους οποίους επίτηδες «μπερδεύει» με προβοκάτορες που τον εξυπηρετούν, διαμαρτύρονται για τις καταστροφικές πολιτικές παράδοσης της Παιδείας στα ιδιωτικά συμφέροντα. 

Στήνει σκηνικά έντασης, σε κάθε ευκαιρία, και στοχοποιεί για ακόμα μία φορά τη νέα γενιά, γιατί ακριβώς είναι αυτή που αντιδρά πρώτη στον πολιτικό του σχεδιασμό.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι απλά σε αποδρομή. Είναι μία κυβέρνηση επικίνδυνη, όχι μόνο για την κοινωνική πλειοψηφία αλλά και για την κοινωνική ειρήνη».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας - Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ

Η κόντρα συνεχίσθηκε, με τη ΝΔ αυτή τη φορά να απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ: 
  
«Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει την ίδια «καραμέλα» για προβοκάτορες και συνεχίζει να καλύπτει την ανομία. Εμείς θα επιμένουμε να ρωτάμε ευθέως: Ο χώρος του ΑΠΘ που βρισκόταν υπό κατάληψη επί 34 χρόνια και φυλάνε οι αστυνομικοί για να μην γκρεμιστεί ξανά με βαριοπούλες,  πρέπει να γίνει βιβλιοθήκη όπως θέλει η ακαδημαϊκή κοινότητα ή όχι; Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση καθημερινά. Δεν είναι με τη βιβλιοθήκη, αλλά με τις βαριοπούλες».

 

Η απάντηση Τσίπρα για «βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα;»

Στο ερώτημα Κ. Μητσοτάκη προς ΣΥΡΙΖΑ για «βιβλιοθήκη ή  βαριοπούλα;» απάντησε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας με μία αναφορά του στο συνέδριο της ΕΣΕΕ.  

«Το πραγματικό και το μεγάλο δίλλημα αυτή τη στιγμή στη ελληνική κοινωνία δεν είναι η βιβλιοθήκη ή η βαριοπούλα αλλά  το δίλημμα που έχει το μέσο νοικοκυριό για το αν θα πληρώσει το ρεύμα ή το φροντιστήριο του παιδιού, αν θα μπορεί να βάλει βενζίνη που έχει παει στα 2,5 ευρώ ή θα βρει άλλους τρόπους μετακίνησης». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top