Δένδιας από τα Σκόπια: Να σεβαστούν όλοι στο ΝΑΤΟ το Διεθνές Δίκαιο     

Τι είπε για την Τουρκία μετά τη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονία

Νίκος Δένδιας  ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας

Μήνυμα - αιχμή προς την Τουρκία και όχι μόνο,  για την ανάγκη σεβασμού από όλους εντός του ΝΑΤΟ, του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας,  έστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από τα Σκόπια, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας και τον πρωθυπουργό της χώρας.     

Δένδιας για το «Μητσοτάκης γιοκ»: Η Τουρκία επιβεβαιώνει ότι μας απειλεί

«Η Ελλάδα απέναντι στις προκλήσεις που δέχεται, παραμένει ψύχραιμη. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε στον πειρασμό να απαντάμε στις προκλήσεις που δεχόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Εμείς έχουμε μία θέση πολύ βασική: το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας απαιτούν από όλους τον σεβασμό. Αυτός είναι ο θεμελιώδης κανόνας της Συμμαχίας που ανήκουμε, του ΝΑΤΟ» τόνισε ο κ. Δένδιας μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Bujar Osmani. 
 

Με τον Τσούνη συναντήθηκε ο Δένδιας – Τι είπαν για τη συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας

«Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως. Αυτό είναι το μήνυμα που μεταφέρουμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας διαρκώς, αυτό ήταν το κοινό μας μήνυμα στο πρόγευμα που είχα τη χαρά να οργανώσω τον προηγούμενο Μάρτιο με την παρουσία σου» ανέφερε επίσης ο Έλληνας ΥΠΕΞ, ο οποίος αναφέρθηκε και στην ενεργειακή συνεργασία των δύο κρατών. 

Επίθεση στον Μητσοτάκη από την εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Ζαχάροβα  

 «Η ενέργεια είναι ένας τομέας συνεργασίας μεταξύ μας και ελπίζω να είμαστε πυλώνες της ενεργειακής σας ασφάλειας μέσω του διασυνδετήριου αγωγού, καθώς και του τερματικού σταθμού αεριοποίησης φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη. Άλλωστε, πριν από λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας ήταν εκεί μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» επισήμανε. 

Μήνυμα Δένδια κατά του αναθεωρητισμού στην επίσκεψη στην Αλβανία    

 
«Η διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών του πλανήτη είναι θεμελιώδης αρχή του Διεθνούς Δικαίου και θεμελιώδης αρχή μας. Αυτός είναι ο απαράβατος κανόνας της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top