Πλεύρης: «Ο ΕΟΠΥΥ δεν θα ανεχθεί τη μη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του»

Προειδοποιεί για κυρώσεις για την απεργία των διαγνωστικών κέντρων

Όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης για την κατάργηση μάσκας

Για παραβίαση των όρων σύμβασης, εάν τα διαγνωστικά κέντρα σταματήσουν να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ κατά την εξαγγελθείσα απεργία τους, κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος απειλεί με σοβαρές κυρώσεις.

Κλειστά τα διαγνωστικά κέντρα από τις 26 έως τις 28 Μαΐου

Με εκτενή δήλωσή του, ο κ. Πλεύρης -αν και παραδέχεται το πρόβλημα του δυσβάσταχτου μέτρου των υποχρεωτικών επιστροφών (clawback) το οποίο υποχρεώνονται να καταβάλλουν τα διαγνωστικά κέντρα στο κράτος- είναι κατηγορηματικός για την εξαγγελθείσα στις 26, 27 και 28 Μαϊου, απεργία τους.

Για παραβίαση των όρων σύμβασης, κάνει λόγω ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, όσον αφορά στην απεργία των διαγνωστικών κέντρων στις 26, 27 και 28 Μαϊου.

«Το πρόβλημα του claw back είναι υπαρκτό και με συγκεκριμένες ενέργειες όπως τη γενναία αύξηση του προϋπολογισμού και για το 2021 και για το 2022 προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε. Παράλληλα θεσμοθετούμε και διαρθρωτικά μέτρα. Ο ΕΟΠΥΥ λειτουργεί με έναν και μοναδικό σκοπό: να σέβεται τα χρήματα του ασφαλισμένου του και να του διασφαλίζει τις καλύτερες παροχές. Οι αλλαγές που ψηφίστηκαν για εφαρμογή real time ελέγχου και ποιοτικών κριτηρίων θα εφαρμοστούν και όσοι επιθυμούν να συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ θα παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες. Ιδιωτικές δομές, που είναι αποκλειστικά και μόνο συμβαλλόμενες με τον ΕΟΠΥΥ, δεν είναι δυνατόν να εξαγγέλλουν μη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, του μεγαλύτερου τους, εάν όχι του μοναδικού τους, πελάτη», αναφέρει ο υπουργός Υγείας.

Θεσσαλονίκη: Κατεπείγουσα έρευνα για τον 43χρονο διέταξε ο Πλεύρης

Προχωρώντας περαιτέρω ο κ. Πλεύρης σημειώνει πως η μη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων από τους συμβεβλημένους παρόχους σημαίνει «παραβίαση των όρων της σύμβασης και θα εφαρμοστούν όλες οι κυρώσεις που προβλέπονται σε αυτήν. Είναι προφανές ότι για όσες ημέρες διαρκεί η μη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ θα αφαιρεθεί το ποσό του κλειστού προϋπολογισμού που αναλογεί στις συγκεκριμένες ημέρες».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ομιλία στους απόφοιτους του Κολλεγίου της Βοστώνης

Τέλος, καταλήγει σε αυστηρή προειδοποίηση: «Ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει σχεδόν 1,5 εκ ευρώ την ημέρα και άνω των 450 εκ. τον χρόνο για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες και δεν μπορεί να ανεχθεί μη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top