Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Ξεκίνησε με ένα λουλούδι Ανδρουλάκη στη θέση της Φώφης

Ανδρουλάκης: Αυτόνομη η στρατηγική μας, δεν είμαστε κομπάρσοι  

Με  το σύνθημα «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο, δυνατό», υποδέχθηκαν οι 5000 σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τον Νίκο Ανδρουλάκη, πριν από λίγη ώρα στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο, ξεκινώντας το 3ο συνέδριο του κόμματος.

Ξεκινά το απόγευμα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χαιρέτησε τα ιστορικά στελέχη του, μεταξύ των οποίων οι Παρασκευάς Αυγερινός, Απόστολος Κακλαμάνης, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που κάθισαν κοντά και συνομιλούσαν, οι βουλευτές και πρώην υπουργοί, ο Κώστας Λαλιώτης και πολλοί άλλοι, σηματοδοτώντας μετά από χρόνια την ενότητα και τη συσπείρωσή του κόμματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο στη κενή θέση της πρώτης σειράς, αποτίοντας έτσι, φόρο τιμής στη αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, ενώ προβαλλόταν σύντομο βίντεο με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από ομιλίες της τέως προέδρου του κόμματος.

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Βίντεο με Φ. Γεννηματά

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Το βίντεο με τη  Φ. Γεννηματά (Εΰρωκίνηση)  

Με την έγκριση του προεδρείου, με επικεφαλής τον Πέτρο Ευθυμίου, ανέβηκε στο βήμα ο Νίκος Ανδρουλάκης, αρχίζοντας την ομιλία του με τη διακήρυξη πως «πρόκειται για το συνέδριο της αναγέννησης της παράταξης και πρόθεσή του είναι να ενώσει τις κατακερματισμένες δυνάμεις του χώρου που θα διεκδικήσουν την διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ, η οποία δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε την αυτόνομη στρατηγική και πορεία της παράταξης, υπογραμμίζοντας ότι αυτό «δεν σημαίνει πως είμαστε κομπάρσοι ή συμπλήρωμα που θα μας συρρικνώσει ξανά, στο όνομα της άσκησης μιας πολιτικής ξεπερασμένης από τα πράγματα. Αυτόνομη στρατηγική σημαίνει κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό κορμό, πρόγραμμα και αντίστοιχη στελέχωση. Αυτόνομη στρατηγική σημαίνει και αυτονομία από τα ισχυρά συμφέροντα κάθε είδους, που επιδιώκουν να αιχμαλωτίσουν την πολιτική».  
 
 

Επέστρεψε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - 170.000 μέλη ψήφισαν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

 

Ανδρουλάκης: ψευτοδιλήμματα από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία 

 

Ο ίδιος, απέκρουσε την επιδίωξη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να εγκλωβίσουν στη τελική ευθεία προς τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στο δίλημμα «με ποιο μεγάλο κόμμα θα συμπράξει»: «Μας θέτουν ψευδοδιλλήματα, δήθεν για να μας φέρουν σε δύσκολη θέση. Κανένας από τους δύο δεν θέλει να μοιραστεί την εξουσία. Δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ, θέλουν τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ. Η εποχή της αφαίμαξης της δημοκρατικής παράταξης έχει κλείσει» είπε και τόνισε:

Ανδρουλάκης Συνέδριο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Ο Ν. Ανδρουλάκης στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ (Ευρωκίνηση) 

     
«Σεβόμαστε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, αλλά δεν θα στήσουμε κυβέρνηση στο παρασκήνιο, υπό την καθοδήγηση ισχυρών συμφερόντων. Ας το πάρουν χαμπάρι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ».

 Δήλωσε απολύτως πεπεισμένος ότι το βράδυ των εκλογών η παράταξη θα είναι στη πλευρά των νικητών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top