Θάνος Πλεύρης: Όσα ανακοίνωσε για την κατάργηση της μάσκας

Σε ποιες περιπτώσεις θα είναι υποχρεωτική η χρήση

Όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης για την κατάργηση μάσκας

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε τις αποφάσεις για τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους. Πού θα παραμείνουν υποχρεωτικές και πού καταργείται η υποχρεωτικότητα τους από την 1η Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Εισήγηση Επιτροπής: Την 1η Ιουνίου πετάμε τις μάσκες

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης, από 1η Ιουνίου έως και 15 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται σε όλους τους χώρους η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκα,  στα αεροπλάνα και υπεραστικές συγκοινωνίες. Η άρση της υποχρεωτικής μάσκας αφορά και τους εργαζόμενους. 

Θάνος Πλεύρης - ανακοινώσεις για την κατάργηση της μάσκας

Καταργείται η μάσκα - Τι θα ισχύει σε καταστήματα, σούπερμαρκετ και ΜΜΜ

Ωστόσο, σύμφωνα με τον υπουργό, υποχρεωτική παραμένει σε νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένος και αστικά ΜΜΜ. Για τις εκπαιδευτικές δομές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα υπάρξει εισήγηση της επιτροπής την επόμενη εβδομάδα. 

«Παραμένει η σύσταση για χρήση της μάσκας από τον πληθυσμό που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες», κατέληξε ο Θάνος Πλεύρης. 

Τέλος, έκανε ξεκάθαρο ότι η άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σημαίνει ότι δε θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο. Όποιοι επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη μάσκα θα μπορούν να το κάνουν και συστήνεται να γίνεται ιδίως από άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά και σε χώρους όπου ο κάθε πολίτης κρίνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει διασπορά του ιού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top