Πλεύρης: Αγωγή στη Novartis για αποζημίωση στο Ελληνικό Δημόσιο 

«Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ ζητάμε να λογοδοτήσει η εταιρία» 

Novartis σήμα

Την εντολή για έγερση αγωγής κατά της Novartis για αποζημίωση στο Ελληνικό Δημόσιο σχετικά με τη βλάβη που υπέστη, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης,  με επιφύλαξη μάλιστα και για διεκδίκηση τυχόν επιπλέον ζημιάς που θα προσδιοριστεί.

Θάνος Πλεύρης

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης 

 
Υπόθεση Novartis: Με υπόμνημα απολογήθηκε ο Παπαγγελόπουλος

Ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε επίσης ότι δόθηκε εντολή  για σύσταση επιτροπής διαπραγμάτευσης, όπως και  για διορισμό δικηγορικής εταιρείας στις ΗΠΑ για προάσπιση των δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επένδυσε στη σκευωρία και δεν διεκδίκησε τίποτα από την εταιρία». 

Υπόθεση Novartis: Στο εδώλιο ο Κ. Φρουζής για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος»

Οι δηλώσεις Πλεύρη για τη Novartis

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Υγείας δήλωσε για το ζήτημα: 

Πλεύρης: Γιατρός για όλους δωρεάν – Υγεία για όλους     

«Υλοποιώντας την κυβερνητική δέσμευση μας να διεκδικήσουμε αποζημίωση από την εταιρία Novartis για το συνόλο των παράνομων πρακτικών και σύμφωνα με πρακτικό του ΝΣΚ, προβαίνουμε επιπλέον στις ακόλουθες ενέργειες:

α) εντολή για σύσταση επιτροπής διαπραγμάτευσης

β) εντολή  για διορισμό δικηγορικής εταιρίας στις ΗΠΑ για προάσπιση των δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου και

γ) εντολή για έγερση αγωγής ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης για διεκδίκηση της αποζημίωσης για την προσβολή του ελληνικού δημοσίου με επιφύλαξη για την τυχόν επιπλέον ζημιά που θα προσδιοριστεί και η οποία έχει ήδη συνταχθεί.

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που επένδυσε στη σκευωρία και δεν διεκδίκησε τίποτα από την εταιρεία η κυβέρνηση της ΝΔ προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για να λογοδοτήσει η Novartis και να αποζημιώσει το ελληνικό δημόσιο για τις παράνομες πρακτικές της».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top