Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία σημεία της παρέμβασης για να πέσουν οι τιμές

Στις 19.00 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη – Αύριο η εξειδίκευση των μέτρων

Τα νέα μέτρα στήριξης για τους λογαριασμούς ρεύματος ανακοινώνει σήμερα στις 19.00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της εφαρμογής του εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους στην ενέργεια.

Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση κατέληξε σε ένα πλαίσιο στήριξης με αυξημένες επιδοτήσεις και πλαφόν στο ρεύμα από τον Ιούνιο, αλλά και – σύμφωνα με τις πληροφορίες – αναδρομικές μειώσεις των λογαριασμών.

Στις 19:00 ανακοινώνει ο Μητσοτάκης τα μέτρα για το ρεύμα

Αύριο, οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, αλλά και οι αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θάνος Πετραλιάς και Γενική Γραμματέας Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, θα εξειδικεύσουν τα μέτρα.

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το ρεύμα, κυβερνητικές πηγές έλεγαν σήμερα πως πρόκειται για μια «δραστική, δυναμική παρέμβαση της κυβέρνησης», η οποία:

Πώς η επιδότηση ρεύματος θα «ρίξει» στο μισό την κιλοβατώρα

1.   Αντιμετωπίζει ουσιαστικά το πρόβλημα

2.   Διορθώνει και μια αδικία για τη μεσαία τάξη (για καταναλώσεις άνω των 300 κιλοβατώρων που δεν επιδοτούνταν)

Χατζηδάκης για ακρίβεια: Όσοι αισχροκερδούν θα κατονομάζονται δημόσια

3.   Δεν περιμένει την Ευρώπη.

Ρεύμα: Η απλή κίνηση που σας γλιτώνει 150 ευρώ τον χρόνο

Οι ίδιες πηγές εξαπολύουν βέλη κατά της αντιπολίτευσης τονίζοντας πως ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής είναι σε αμηχανία γιατί αντιλαμβάνονται τι έρχεται ως πρωτοβουλία από την κυβέρνηση.

Απαγόρευση των εντολών διακοπής ρεύματος ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία

«Έχουμε την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την αναβίωση του κινήματος “Δεν πληρώνω”. Και επειδή μιλάει για λεφτόδεντρα ο κ. Τσίπρας, ο κάθε πολίτης μπορεί να υποθέσει από τώρα και τη σημερινή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πει ότι είναι πολύ λίγα και αυτός θα έδινε περισσότερα» τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές.

Οριζόντια και χωρίς εξαιρέσεις η επιδότηση για το ρεύμα

«Η, δε, πρόταση του ΚΙΝΑΛ είναι στο πλαίσιο της πλειοδοσίας και πρόκειται συνολικά για μέγιστη πολιτική ανευθυνότητα», προσθέτουν.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top