Ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα: Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τη μη πληρωμή της

Οικονόμου κατά Τσίπρα: Επικίνδυνο να χαρακτηρίζει παράνομο τον νόμο  

Αλέξης Τσίπρας δήλωση ΔΣΑ

Τροπολογία για την μη πληρωμή της ρήτρας αναπροσαρμογής στους  λογαριασμούς ρεύματος θα καταθέσει αύριο στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της ακρίβειας. Αφορμή η  πρωτοβουλία των Δικηγορικών Συλλόγων για νομική προσφυγή κατά της νομιμότητας της ρήτρας αναπροσαρμογής. 

Πλαφόν στη χονδρική τιμή ρεύματος ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

 Όπως είπε ο κ. Τσίπρας  η τροπολογία «θα δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να μην πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής μέχρις ότου κριθεί η νομιμότητα της στα ελληνικά δικαστήρια», ενώ κάλεσε την κυβέρνηση «να σταματήσει να σφυρίζει αδιάφορα και όλα τα κόμματα να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία».

O A. Τσίπρας στη συνάντηση με την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων

O A.Τσίπρας στη συνάντηση με το πρτοεδρείο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων (φωτογραφία Ευρωκίνηση)


«Η χώρα μας είναι, δυστυχώς, πρωταθλήτρια στη χονδρική τιμή ρεύματος στην Ευρώπη. Και η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που μετακυλίει στον καταναλωτή κατά 100% σχεδόν το κόστος των ουρανοκατέβατων κερδών και της αισχροκέρδειας», δήλωσε ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντηση.

Ρήτρα αναπροσαρμογής ρεύματος: Τι πληρώνουμε και γιατί – Πώς υπολογίζεται

«Σήμερα επισκέφτηκα τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας διότι πήρε μία πρωτοβουλία, μαζί με άλλους δικηγορικούς συλλόγους, να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για τη λεγόμενη ρήτρα αναπροσαρμογής. Αυτό το τέχνασμα που αυξάνει, διπλασιάζει, τριπλασιάζει τους λογαριασμούς ρεύματος στον καταναλωτή. Η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι παράλογη είναι και παράνομη. Είναι ένα τέχνασμα για να μετακυλίεται όλο το κόστος στον καταναλωτή και οι πάροχοι και παραγωγοί να μην έχουν κανένα επιχειρηματικό ρίσκο»  ανέφερε επίσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Και όταν νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα, τότε οι νόμοι πρέπει να εφαρμοστούν. Αυτήν την πρωτοβουλία, λοιπόν, του ΔΣΑ και άλλων δικηγορικών συλλόγων, της Ενώσεως Καταναλωτών, της ΕΚΠΟΙΖΩ, στηρίζουμε. Και η πρωτοβουλία να φέρουμε το θέμα στη Βουλή και να δημιουργήσουμε ένα νομοθετικό πλαίσιο προστασίας των πολιτών το επόμενο διάστημα θα είναι που θα δώσει τη δυνατότητα να ξεφύγουμε από αυτήν την τρομακτική πίεση που απασχολεί σήμερα το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας σε σχέση με τους υπέρογκους λογαριασμούς», δήλωσε επίσης ο κ. Τσίπρας.  

ΔΕΔΔΗΕ: Πόσες διακοπές ηλεκτροδότησης έγιναν για απλήρωτους λογαριασμούς   

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως  «όταν ο λογαριασμός που έρχεται υπερβαίνει τον μισθό, το εισόδημα ή τη σύνταξη, μιλάμε για μία μεγάλη κατηγορία συμπολιτών μας που δεν δυσκολεύονται απλά, αλλά έχουν υπερβεί τα όριά τους» και πως πρόκειται για «νομοταγείς πολίτες, που δεν άφησαν ποτέ λογαριασμό απλήρωτο τόσα χρόνια, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα». Εξήγησε, δε, ότι εάν σε αυτούς τους ανθρώπους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν προχωρήσει διακοπή ρευματοδότησης, «τότε θα βρεθούμε μπροστά σε ένα κοινωνικό φαινόμενο κρισιακό».

Οικονόμου κατά Τσίπρα: Επικίνδυνο αρχηγός κόμματος να χαρακτηρίζει παράνομο τον νόμο  

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε για τα όσα ανέφερε για την ρήτρα αναπροσαρμογής ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου δήλωσε:  
 
«Παράλογο και επικίνδυνο -αλλά δυστυχώς όχι πρωτοφανές για τον κ. Τσίπρα- είναι να χαρακτηρίζει πολιτικός αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος παράνομο το νόμο.  Όπως πικρά κατάλαβαν όσοι, την περίοδο των μνημονίων, εξαπατήθηκαν από τον κ. Τσίπρα και τα διάφορα κινήματα-δορυφόρους του, σαν το αλήστου μνήμης «Δεν Πληρώνω», τα εύκολα λόγια και οι υποσχέσεις για μαγικές λύσεις επιδεινώνουν τα προβλήματα, δεν τα λύνουν ποτέ. 

Η Κυβέρνηση, γνωρίζοντας πολύ καλά την επιβάρυνση των πολιτών από την παγκόσμια κρίση στην ενέργεια, έχει ήδη δαπανήσει πάνω από 4 δισ. για να καλυφθεί μέρος των αυξήσεων. Για αυτό στις τιμές λιανικής η Ελλάδα ήταν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο το μήνα Μάρτιο.

Χάρη στις πολιτικές έμπρακτης στήριξης, οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν  φθηνότερα το ρεύμα από τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους, τους οποίους συχνά επικαλείται ο κ. Τσίπρας, ενώ αντίστοιχη αναμένεται να είναι η εικόνα και τον Απρίλιο. 

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η συγκυρία είναι εκρηκτική και οι δυσκολίες για τους πολίτες μεγάλες. Η κυβέρνηση, πέραν των όσων έχει ήδη κάνει θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο, για να μετριάσει τις επιπτώσεις της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Γι΄αυτό επεξεργάζεται ένα ακόμη εφαρμόσιμο σχέδιο ουσιαστικής παρέμβασης στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.  Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να ξαναβυθίσει τη χώρα στην άβυσσο, όπως και το 2015. Ο λαός, που έπαθε κι έμαθε, δεν θα του το επιτρέψει».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top