Ρήτρα αναπροσαρμογής ρεύματος: Τι πληρώνουμε και γιατί – Πώς υπολογίζεται

Η ΔΕΗ εξηγεί τι είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής χρεώσεων και προμήθειας

Στη βοήθεια καταναλωτικών οργανώσεων, αλλά και νομικών, προστρέχουν όλο και περισσότεροι πολίτες για το θέμα της ρήτρας ανα-προσαρμογής στους λογαριασμούς τους

Στις ρήτρες αναπροσαρμογής θα πρέπει να εστιάζουν οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος για να υπολογίσουν το πραγματικό κόστος που τους χρεώνουν οι προμηθευτές.

Για να γίνει αυτό, ωστόσο, πρέπει να αποκρυπτογραφήσουν τις πολύπλοκες εξισώσεις βάσει των οποίων ο κάθε προμηθευτής ενεργοποιεί τις ρήτρες, βασική παράμετρος των οποίων είναι η χονδρεμπορική τιμή ρεύματος, η οποία έχει πάρει την ανιούσα, καθώς ακολουθεί το ράλι των τιμών των CO2 και παράλληλα τη μικρότερης κλίμακας ανοδική τάση της τιμής του φυσικού αερίου.

ΣΥΡΙΖΑ για ΔΕΗ: Άλλαξαν το πρόγραμμα σε καταναλωτές εν αγνοία τους;

Η ΔΕΗ εξηγεί πως η ρήτρα αναπροσαρμογής χρεώσεων και προμήθειας, όπως είναι η πλήρης ονομασία, είναι ένας μηχανισμός αναπροσαρμογής των χρεώσεων προμήθειας και αντικατοπτρίζει τις διακυμάνσεις του κόστους προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Μήνυμα Μητσοτάκη από τη Σαλαμίνα: Να προστατέψουμε τους αδύναμους 

ΔΕΗ για ρήτρα αναπροσαρμογής

Ο τρόπος εφαρμογής της ρήτρας αναγράφεται στο εκάστοτε τιμολόγιο προμήθειας και, όπως αναφέρει η εταιρεία, οι πιστώσεις και χρεώσεις εμφανίζονται στους λογαριασμούς.

Μητσοτάκης για ενεργειακή επάρκεια: Έτοιμοι και για το χειρότερο σενάριο

Για κάθε ημερολογιακό μήνα υπολογίζεται η αντίστοιχη πίστωση/χρέωση αναπροσαρμογής που προκύπτει από τον τύπο υπολογισμού και πολλαπλασιάζεται με τις kWh κατανάλωσης του ημερολογιακού μήνα. Αν ο λογαριασμός περιλαμβάνει καταναλώσεις περισσοτέρων μηνών, η κατανομή ανά μήνα θα γίνεται αναλογικά προς τις ημέρες. Η ΔΕΗ, παράλληλα, εξηγεί αναλυτικά τον τύπο υπολογισμού της ρήτρας.

ΣΥΡΙΖΑ: Να ακυρωθούν οι νέες αυξήσεις στα σταθερά τιμολόγια της ΔΕ

ΔΕΗ για ρήτρα αναπροσαρμογής

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top