Μηνύει τη Ρούλα Πισπιρίγκου το υπουργείο Υγείας

Για τους ισχυρισμούς ότι οι γιατροί έδωσαν κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Να μηνύσει τη 33χρονη προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου προτίθεται το υπουργείο Υγείας, για τους φερόμενους ισχυρισμούς της στην απολογία της ότι χορήγησαν κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα και προκάλεσαν τον θάνατό της.

«Αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε στα πλαίσια μια υπερασπιστικής γραμμής να συκοφαντούνται οι γιατροί και οι νοσηλευτές του ΕΣΥ και συγκεκριμένα του νοσοκομείου “Παίδων”», είπε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Μάνος Δασκαλάκης: Έφτασε στην ανακρίτρια για να καταθέσει

«Το λέω με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: Σέβομαι το δικαίωμα κάποιου να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Εάν, όμως, αποτυπωθούν χαρακτηρισμοί, που έχουμε ακούσει, και μεταφέρουν την υπόνοια παραμικρής ευθύνης σε γιατρούς και νοσηλευτές, θα κινήσω τη διαδικασία και δε θα επιτρέψω σε κανέναν να τους συκοφαντεί», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Πάτρα: Πρώην σύντροφος του Μάνου «αδειάζει» τη Ρούλα Πισπιρίγκου

«Έχει δοθεί η εντολή να αναζητηθεί το υλικό της ανάκρισης και εάν προκύπτουν έστω και υπόνοιες, θα ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας», κατέληξε.

Πάτρα: Τα στοιχεία που μαρτυρούν ασφυκτικό θάνατο στη Μαλένα και την Ίριδα

Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνήθηκε έως το τέλος την εμπλοκή που της αποδίδεται στη δολοφονία του παιδιού της και επιχείρησε να δικαιολογήσει την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας κεταμίνης, που εντοπίστηκε στο αίμα του άτυχου παιδιού, ισχυριζόμενη πως την ευθύνη γι’ αυτό έχουν οι θεράποντες γιατροί.

Το κατηγορητήριο στηρίζεται σε δύο τοξικολογικές εξετάσεις σε εργαστήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, που δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο θάνατος της 9χρονης προήλθε από χορήγηση πολύ μεγάλης ποσότητας κεταμίνης που δόθηκε στο παιδί από την ίδια τη μητέρα του. 

Η συγκεκριμένη ουσία, η οποία προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού δεν ήταν ανάμεσα στα φάρμακα που λάμβανε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top