Τσίπρας για Σαϊντού Καμαρά: Ευθύνη της Πολιτείας να μείνει στην Ελλάδα

Οικονόμου: Θα συναντηθεί την Τρίτη μαζί του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τηλεφωνικά με τον  Σαϊντού Καμαρά το 16χρονο προσφυγόπουλο, που ήρθε ασυνόδευτο από τη Γουϊνέα και κινδυνεύει με απέλαση, επικοινώνησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του στο facebook, «μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να κερδίσει την αγάπη και το σεβασμό των συμμαθητών και των δασκάλων του».

«Ο Σαϊντού έφτιαξε τη ζωή του, έμαθε γράμματα, έκανε φιλίες και έβαλε τις βάσεις για μία νέα ζωή στην Ελλάδα. Και ο Σαϊντού πρέπει να μείνει στην Ελλάδα, μην τον προδώσει και δεύτερη πατρίδα», είπε ο κ. Τσίπρας.

Αριστούχος πρόσφυγας θα παρελάσει, αλλά κινδυνεύει με απέλαση

«Υπάρχουν χιλιάδες Σαϊντού στην Ελλάδα. Παιδιά που έχουν έρθει ως ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, που δίνουν μάχη να ενταχθούν, να μορφωθούν και να ζήσουν. Είναι ευθύνη της Πολιτείας να σταθεί δίπλα σε κάθε Σαϊντού», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Οικονόμου για Σαϊντού Καμαρά: Έχουν γίνει εδώ και καιρό όλες οι ενέργειες

«Εν όψει της επανεξέτασης του αιτήματος του Σαϊντού Καμαρά για να μείνει στην Ελλάδα, έχουν γίνει, εδώ και καιρό από την πλευρά της Πολιτείας όλες οι απαραίτητες ενέργειες που ενισχύουν αυτό το αίτημά του», αναφέρει σε σχόλιό του ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Χωρίς κορώνες και κινήσεις εντυπωσιασμού το Αυτοτελές Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019 στο υπουργείο Παιδείας κάνει το ίδιο ακριβώς για όσα παιδιά το χρειάζονται, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι τη σχολική χρονιά 2021-22 σημειώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστά εγγραφής και φοίτησης, μαθητών-προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδος», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και καταλήγει: «Ο πρωθυπουργός επιδεικνύοντας προσωπικό ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό έχει προγραμματίσει να συναντηθεί αύριο στις 16.30 με τον Σαϊντού Καμαρά».

Κεραμέως: «Ενισχύσαμε τον φάκελο του μαθητή»

Για ενίσχυση του φακέλου του μαθητή έκανε λόγο η Νίκη Κεραμέως, με ανάρτησή της στο facebook για το θέμα.

Άρχισαν να γράφονται σε ελληνικά σχολεία Ουκρανοί μαθητές

«Σχετικά με την υπόθεση του Σαϊντού Καμαρά, ο Διευθυντής, οι Καθηγητές, οι συμμαθητές του & το Υπ. Παιδείας μεριμνήσαμε για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον. Θα αναμένουμε την απόφαση της Αρχής Προσφυγών», γράφει χαρακτηριστική η κα Κεραμέως.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top