Θεοδωρικάκος: Οριστικά τέλος στους στρατούς χούλιγκανς στα γήπεδα

«Θα υπάρχει ταυτοποίηση των προσώπων που πηγαίνουν στο γήπεδο»

Τάκης Θεοδωρικάκος

Το οριστικό τέλος των «στρατών των χούλιγκανς» στα γήπεδα προανήγγειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως είπε, μιλώντας στο Action24, θα υπάρχει πλέον ταυτοποίηση των προσώπων που πηγαίνουν στο γήπεδο και θα λειτουργούν οι κάμερες ασφαλείας, ώστε η αστυνομία να μπορεί να ελέγχει τυχόν παραβατικές συμπεριφορές.

«Οι στρατοί των χούλιγκανς αναφέρονται στο παρελθόν, είναι μία βάρβαρη παράδοση στην οποία βάζουμε οριστικά τέλος και σε αυτό πρέπει να συστρατευτούν όλοι: κόμματα, κυβέρνηση, αστυνομία, αυτοδιοίκηση, αθλητικοί παράγοντες, οι πολίτες», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Κλείνουν όλοι οι σύνδεσμοι έως 31 Ιουλίου - Τα μέτρα για την οπαδική βία

Αναφερόμενος στον αδικοχαμένο Άλκη Καμπάνο, που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη, είπε πως η κυβέρνηση «δεν μπορεί να επιτρέψει με καμία δύναμη να ξαναχαθεί ανθρώπινη ζωή από αυτό το χουλιγκανισμό, από αυτή την αγριότητα, από αυτή την απάνθρωπη συμπεριφορά».

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των 12 δραστών

Συνεχίζοντας, έκανε λόγο για άμεση και αποτελεσματική αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς μέσα σε μία βδομάδα συνελήφθησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, 69 σύνδεσμοι έκλεισαν μέσα σε 15 ημέρες μετά από εκτενείς ελέγχους, ενώ δόθηκε εντολή οι σύνδεσμοι να ελεγχθούν ξανά όλοι εκ νέου.

Τέλος, για τον νέο νόμο για τον έλεγχο της οπαδικής βίας και την αυστηροποίηση των ποινών, Είπε: «Δεν είναι δυνατόν κάποιος να επιτίθεται, να ασκεί βία ή και να κάνει και χειρότερα πράγματα και να μπορεί να αναστέλλεται η ποινή του. Όποιος έχει τέτοιου είδους συμπεριφορές θα πηγαίνει στη φυλακή και αυτό είναι επίσης απαίτηση της κοινωνίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top