Οικονόμου: Θα στηρίξουμε την κοινωνία αλλά οι πόροι δεν είναι ατελείωτοι

Για S-300: Δε θα σταλεί τίποτα που κρίνεται αναγκαίο για την άμυνα μας

Από τη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά έκανε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου, εγκαινιάζοντας μια περιοδική ενημέρωση και από τη συμπρωτεύουσα.

«Η περιοδική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τη Θεσσαλονίκη, που ξεκινάμε σήμερα, είναι ένα ακόμη βήμα που πιστοποιεί συμβολικά, αλλά και ουσιαστικά, το ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης για την πόλη αλλά και τις ευρύτερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αρχίζουν ξανά οι έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη για φυσικό αέριο

«Ταυτόχρονα αναδεικνύει τον ρόλο των ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης και δίνει στη φωνή τους πανελλήνια διάσταση», πρόσθεσε.

Στήριξη της κοινωνίας αλλά χωρίς να υπάρξει δημοσιονομικός κίνδυνος

O κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τονίζοντας πως οι πόροι δεν είναι ατελείωτοι.

«Η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης με ευθύνη, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά, με στόχο να μετριάσει -και όχι να μηδενίσει- τις συνέπειες μίας εξωγενούς κρίσης», σημείωσε.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα: Τι ισχύει για ρεύμα, αέριο και καύσιμα

«Με ειλικρίνεια και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο και εργαλείο, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», υπογράμμισε.

Για S-300: Δε θα σταλεί τίποτα που κρίνεται αναγκαίο για την άμυνα της χώρας

O κ. Οικονόμου σχολιάζοντας τις πληροφορίες, που κυκλοφορούν, για αίτημα από πλευράς ΝΑΤΟ να αποσταλούν οι S-300 στην Ουκρανία, ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται κανένα θέμα αποστολής τους.

«Η Ελλάδα έχει στείλει ανθρωπιστική βοήθεια και οπλισμό. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάτι παραπάνω στο τραπέζι», είπε.

Στο κάδρο του πολέμου στην Ουκρανία η Ελλάδα με αφορμή τους S – 300

«Σε κάθε περίπτωση, συστήματα αναγκαία για την άμυνα της χώρας δεν τίθεται ζήτημα για να τα στείλουμε στην Ουκρανία», τόνισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν κατηγορηματικός και όσον αφορά τις δηλώσεις Ακάρ περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου κατά τη συζήτησή του με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Δεν έγινε, ούτε θα μπορούσε να γίνει συζήτηση για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου», υπογράμμισε, παραπέμποντας στη δήλωση του υπουργού Άμυνας της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «με τον Χουλουσί Ακάρ συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα τις προϋποθέσεις και δυνατότητες εμπέδωσης ενός κλίματος ηρεμίας και ασφάλειας στην περιοχή του Αιγαίου, μακριά από εντάσεις, προκλητικές συμπεριφορές και δηλώσεις εντυπωσιασμού. Ασφαλώς, και δεν τέθηκε θέμα «συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top