Τσίπρας στη Βουλή: Σας εκλιπαρούμε, κάντε εκλογές τον Μάιο! 

Επίθεση στην κυβέρνηση για την πανδημία και την ακρίβεια        

Αλέξης Τσίπρας Βουλή

«Είστε η χειρότερη κυβέρνηση τη χειρότερη στιγμή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή, ζητώντας από την κυβέρνηση να κάνει εκλογές το συντομότερο δυνατό.

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για ακρίβεια – Οικονόμου: Ανεύθυνος καιροσκόπος

«Σας εκλιπαρούμε, μην ταλαιπωρείτε άλλο τους εαυτούς σας και τον λαό. Κάντε τις νωρίτερα λυτρώστε τον λαό από την ανικανότητα και την αλαζονεία σας. Κάντε εκλογές το συντομότερο δυνατό να γλιτώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί σε αυτόν τον τόπο», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση της επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πανδημία. 

Κορωνοϊός: Επιμένουν τα κρούσματα - Ξεπέρασαν και σήμερα τις 20.000


Ο κ. Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και της ακρίβειας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε ότι «τις τελευταίες μέρες οι υπουργοί δεν ασχολούνται με τα θέματα των υπουργείων τους, έχουν σηκώσει τα μολύβια και ασχολούνται με το πού θα είναι υποψήφιοι. Γιατί τις τελευταίες μέρες βλέποντας την επικινδυνότητα στην οποία έχετε φέρε την οικονομία και την κοινωνία, έχετε πάρει μια απόφαση να δραπετεύσετε».

«Σας εκλιπαρούμε, ορίστε εκλογές. Τον Μάιο, τον Μάιο. Εμείς λέμε τώρα, τον Μάρτιο. Μην περιμένετε μέχρι το Μάιο», προσέθεσε, για να σχολιάσει: Θέλετε να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο ξανά; Αλλάξτε τον και δυο και τρεις φορές. Ό,τι και να φέρετε, εκλογικό νόμο που να βγάζει 50 και 60 έδρες μπόνους στο δεύτερο κόμμα -γιατί είστε ήδη δεύτερο κόμμα και θα είστε όποτε κι αν προκηρύξετε εκλογές- δεν θα το καταφέρετε, είναι αντισυνταγματικό».

Ξεκινώντας την τοποθέτηση του επί της επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την πανδημία επισήμανε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε ζητήσει αυτή τη συζήτηση από τις 15 Νοεμβρίου και διεξάγεται τέσσερις μήνες μετά. «Έπρεπε να ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία για να ξεκινήσει η συζήτηση», σχολίασε και επέκρινε τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα ότι «ήρθατε εδώ να μας πείτε ότι όλα τα κάνατε καλά και ότι για όλα φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση».

Κορωνοϊός: Στα «ύψη» τα κρούσματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Αχαΐα

Σημείωσε ότι δεν πρέπει να συνηθίσουμε την απώλεια και να θεωρούμε ότι είμαστε μια χαρά με 50-60 νεκρούς τη μέρα. «Θα περίμενε κανείς με 12.733 απώλειες σε έξι μήνες να έχετε πιο χαμηλά τη μπάλα κ. Πλεύρη», σχολίασε.

Επικαλούμενος συγκρίσεις με τις άλλες χώρες της ΕΕ, ρώτησε «πώς είναι δυνατόν αν είμαστε οι χειρότεροι σε αναλογία πληθυσμού, να έχουμε ξεπεράσει σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού χώρες που βίωσαν με ιδιαίτερη ένταση την πανδημία», σημειώνοντας: «Θα λογοδοτήσει κανείς γι' αυτή την εξέλιξη; Σας ενδιαφέρει να αναζητήσουμε τα αίτια αυτής της κάκιστης εξέλιξης της πανδημίας και των θανάτων στη χώρα μας;». Είπε ότι η μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα αποτυπώνει 62,5% θνητότητα στις ΜΕΘ της χώρας ενώ στις ΜΕΘ στην ΕΕ κυμαίνεται κατά μ.ο. από 25-35%, για να σχολιάσει: «Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί αυτή η τρομακτική διαφορά;».

Θ. Πλεύρης: Οι εκλογές θα γινουν στην ώρα τους  

«Μην εχετε άγχος. Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους» απάντησε από την πλευρά της κυβερνησης για το ζήτημα των πρόωρων εκλογών ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος έκανε λόγο και για φόβο του κ. Τσίπρα ότι στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην είναι ούτε δεύτερο κόμμα.        


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top