Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για ακρίβεια – Οικονόμου: Ανεύθυνος καιροσκόπος

Κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι δεν έκανε τίποτα για την ενέργεια

Τσίπρας - Οικονόμου

Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τις αυξήσεις στην ενέργεια και σε προϊόντα διατροφής, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε, κατά την περιοδεία του στην Καλαμάτα, πως «η ακρίβεια πλέον παίρνει διαστάσεις κοινωνικής κρίσης» και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «τους τελευταίους οκτώ μήνες στην πραγματικότητα παρατηρεί το φαινόμενο».

Έκτακτο επίδομα Πάσχα: «Κλειδώνει» στα 250-300 ευρώ – Πότε θα δοθεί

«Η ακρίβεια πλέον παίρνει διαστάσεις κοινωνικής κρίσης. Όσο το εισόδημα συρρικνώνεται και τα χρέη αυξάνονται, όσο ο λογαριασμός για την ενέργεια, το ρεύμα και το φυσικό αέριο, πολλαπλασιάζεται, όσο ο τζίρος για τους καταστηματάρχες μειώνεται δραματικά, τόσο θα βρισκόμαστε μπροστά σε κίνδυνο να αντιμετωπίσουμε μία κρίση κοινωνική, που θα ξεπεράσει ίσως και τις δύσκολες στιγμές των πρώτων μνημονιακών χρόνων», είπε ο κ. Τσίπρας.

Τσίπρας για ακρίβεια: Άμεση μείωση ΦΠΑ - Καταστροφικές επιλογές Μητσοτάκη

Συνεχίζοντας, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «όχι μόνο δεν είχε την ικανότητα να προβλέψει τι έρχεται, αλλά παρίστανε τον τροχονόμο των καρτέλ».

«Οι υψηλές τιμές ενέργειας σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλονται και στην αισχροκέρδεια των ηλεκτροπαραγωγών εταιρειών, των παρόχων. Περίπου ένα 30% των αυξήσεων μετατρέπονται σε δικά τους κέρδη. Αυτό το άφησε η κυβέρνηση να εξελιχθεί. Ήταν πολιτική της επιλογή να μη συγκρουστεί με συμφέροντα. Και ακόμα και σήμερα συνεχίζει να είναι πολιτική της επιλογή», υπογράμμισε.

«Γιατί δεν παίρνει την απόφαση να εφαρμόσει εδώ μέτρα που ρυθμίζουν το πλαίσιο της εγχώριας αγοράς ενέργειας;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, καλώντας τον πρωθυπουργό – μεταξύ άλλων – να προχωρήσει άμεσα σε αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, να μειώσει τον ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Οικονόμου: Εμμένει στη μικροπολιτική ο κ. Τσίπρας

«Η επιμονή στη μικροπολιτική αντιμετώπιση κορυφαίων ζητημάτων για την πατρίδα μας και όλο τον πλανήτη, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι επάλληλες κρίσεις ακρίβειας που κλιμακώνονται ως συνέπειά του, είναι εθνικά και κοινωνικά επικίνδυνη», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Υψηλό 26 ετών για πληθωρισμό: Εκτινάχθηκε στο 7,2% τον Φεβρουάριο

«Είτε δεν αντιλαμβάνεται το διεθνές περιβάλλον, είτε συνειδητά ψευδολογεί όπως το συνηθίζει, το συμπέρασμα είναι ότι ο κ. Τσίπρας στερείται όλων των πολιτικών χαρακτηριστικών που απαιτούνται από τις κρίσιμες περιστάσεις: σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κατανόηση των συνθηκών. Ως συνήθως, μιλά για ευθύνη φερόμενος ανεύθυνα και καιροσκοπικά». 

Όπως είπε, «η κυβέρνηση, αξιοποιώντας κάθε εθνική και ευρωπαϊκή δυνατότητα, αντιστέκεται κατά το μέγιστο δυνατόν στην πίεση των διεθνών κρίσεων, υπερασπιζόμενη τα εθνικά δίκαια, την κοινωνία των πολιτών και την οικονομία. Με πολύπλευρες πρωτοβουλίες και με διαρκή ενίσχυση όσων δοκιμάζονται περισσότερο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top