Έκτακτο επίδομα Πάσχα: «Κλειδώνει» στα 250-300 ευρώ – Πότε θα δοθεί

Ποιοι θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας - Ποια άλλα μέτρα εξετάζονται

«Πλησίον του Πάσχα» θα δοθεί η επιταγή ακρίβειας για τη στήριξη των πιο οικονομικά αδύναμων, όπως τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Στο μοντέλο του έκτακτου επιδόματος των Χριστουγέννων θα δοθεί το επίδομα Πάσχα, ή επιταγή ακρίβειας, όπως το ονόμασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει τη διάταξη για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ευάλωτα νοικοκυριά τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, καθώς οι αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλά και στην ενέργεια, πιέζουν έντονα τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Πριν το Πάσχα η επιταγή ακρίβειας – Ποιοι θα τη λάβουν

Η καταβολή του θα γίνει πριν το Πάσχα, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, και θα αφορά όσους «έχουν γενικά χαμηλά εισόδημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό θα κυμαίνεται από 250 έως 300 ευρώ.

Δικαιούχοι αναμένεται να είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, νοικοκυριά που λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και άνεργοι.

Μητσοτάκης: Νέο πακέτο στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Όσον αφορά τη λίστα των δικαιούχων, στο τραπέζι έχει πέσει και το σενάριο να δοθεί και σε εργαζόμενους με βασικό μισθό ή άλλες «ειδικές» κατηγορίες, όπως οι μονογονεϊκές οικογένειες.

Ποια άλλα μέτρα εξετάζονται

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Τετάρτη το επόμενο δεκαήμερο θα ανακοινωθεί ένα πλήρες πρόσθετο πρόγραμμα στήριξης, αξιοποιώντας τόσο εθνικούς όσο και ευρωπαϊκούς πόρους.

Σε πρώτη φάση φαίνεται πως όχι απλά θα διατηρηθούν, αλλά θα ενισχυθούν κιόλας, οι επιχορηγήσεις των λογαριασμών ρεύματος.

Εξάλλου, υπάρχει αρκετή πίεση στο οικονομικό επιτελείο ώστε να επανεξετάσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, μετά και τις σχετικές αποφάσεις που έλαβαν άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία.

Ωστόσο, στο υπουργείο Οικονομικών δηλώνουν αρνητικοί σε αυτό το ενδεχόμενο, καθώς – όπως εξηγούν – πιθανόν να οδηγήσει σε μειώσεις εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top