Πριν το Πάσχα η επιταγή ακρίβειας – Ποιοι θα τη λάβουν

Πόσο θα είναι το έκτακτο επίδομα Πάσχα

«Πλησίον του Πάσχα» θα δοθεί η επιταγή ακρίβειας για τη στήριξη των πιο οικονομικά αδύναμων, όπως τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το έκτακτο επίδομα Πάσχα, το οποίο προανήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, στοχεύει στο να δώσει μια ανάσα σε νοικοκυριά με χαμηλά εισόδημα.

Έκτακτο επίδομα για την ακρίβεια πριν το Πάσχα – Σε ποιους θα δοθεί

«Προφανώς και υπάρχει ακρίβεια και υποφέρει ο κόσμος. Πρέπει να τον βοηθήσουμε έστω και στα όρια του προϋπολογισμού. Οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερο εισόδημα μπορεί να αντέξουν λίγο περισσότερα. Πρέπει να ασκήσουμε στοχευμένη πολιτική σε αυτούς που διακινδυνεύουν την επιβίωσή τους», είπε, μιλώντας στον Σκάι, ο υπουργός Ανάπτυξης.

Απαντώντας στο σε ποιους θα δοθεί, ο κ. Γεωργιάδης είπε «σε αυτούς που έχουν γενικά χαμηλό εισόδημα, τους όρους θα τους εξειδικεύσει το υπουργείο οικονομικών».

Οικονόμου: Η απάντηση για το έκτακτο επίδομα Πάσχα - Ποιους θα αφορά

Όσον αφορά το ποσό, ο υπουργός απέφυγε να πει κάτι συγκεκριμένο, τονίζοντας πως «θα είναι ένα ποσό που αντέχει ο προϋπολογισμός και που θα κάνει διαφορά για τους ανθρώπους με χαμηλό εισόδημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό αναμένεται να είναι κοντά στα 300 ευρώ.

Δικαιούχοι αναμένεται να είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, νοικοκυριά που λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και άνεργοι.

«Οι λιγνιτικές μονάδες δουλεύουν στο φουλ»

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως ζούμε τη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση της ιστορίας και είπε πως είναι τεράστιος λαϊκισμός πως το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα αυξήθηκε γιατί έχουν κλείσει οι λιγνιτικές μονάδες.

Όπως είπε, εκτός από μια μονάδα στην Καρδιά Αμυνταίου, που έπρεπε να είχε κλείσει από το 2018, όλες οι άλλες λιγνιτικές μονάδες, δουλεύουν στο φουλ.

«Η απόφαση Μητσοτάκη για την απολιγνιτοποίηση αφορά το κλείσιμό τους το 2023 και δεν μπορεί κάτι που είναι να γίνει τότε, να επηρεάζει την τιμή τον Μάρτιο του 2022», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top