Συνάντηση Μητσοτάκη με τους Βορειοηπειρώτες στο Μαξίμου 

Τι ανέφερε για την ενταξιακή πορεία Αλβανίας και την ελληνική μειονότητα

Κυριάκος Μητσοτάκης Βορειοηπειρώτες

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με αντιπροσωπεία των Βορειοηπειρωτών της Αλβανίας.  Συγκεκριμένα συναντήθηκε με εκπροσώπους της  Δημοκρατικής Ένωσης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» και του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με τους οποίους συζήτησε διεξοδικά, βασικά ζητήματα που απασχολούν τους ομογενείς μας στην Αλβανία.

Συγκίνηση και ξέσπασμα της μάνας στο μνημόσυνο Κατσίφα

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην κατοχύρωση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού των μελών της μειονότητας, μέσα από την υιοθέτηση σχετικής νομοθεσίας από το αλβανικό κράτος, ειδικά ενόψει της διεξαγωγής απογραφής πληθυσμού το ερχόμενο φθινόπωρο.

Γιατί συνάντησε τον Μητσοτάκη ο Χρήστος Μάστορας από τις «Μέλισσες»   

Συζητήθηκε, επίσης, η εν εξελίξει κτηματολογική εγγραφή στην Αλβανία, η οποία θα πρέπει να διασφαλίσει πλήρως και αδιαμφισβήτητα τα περιουσιακά δικαιώματα των μελών της μειονότητας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε την απόλυτη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προς τους ομογενείς μας και τους ενημέρωσε ότι θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας και θα ψηφιστεί τη μεθεπόμενη εβδομάδα ρύθμιση για την αύξηση της Εθνικής Σύνταξης των ομογενών και παλιννοστούντων.

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στη Βόρεια Ήπειρο με Ακάθιστο Ύμνο

Υπογράμμισε ακόμη ότι ο πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων της μειονότητας βρίσκεται στο επίκεντρο των διμερών σχέσεων της Ελλάδας με την Αλβανία, καθώς και της ενταξιακής πορείας της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Γενικός Πρόεδρος ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Βασίλης Κάγιος, ο Πρόεδρος Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ευάγγελος Ντούλες, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Γιώργος Τζουμάκας και ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Δημήτρης Μαλιούκης. Από την πλευρά της κυβέρνησης συμμετείχαν η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Ελένη Σουρανή, η Πρέσβης Άννα-Μαρία Μπούρα και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top