Οικονόμου: Χωρίς ψευδαισθήσεις στη συνάντηση με Ερντογάν ο Μητσοτάκης

«Καμία διαφοροποποίηση στις θέσεις της Ελλάδας»

«Στις 13 Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα γιορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Πατριαρχείο. Θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Κατόπιν θα έχει γεύμα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, ανακοινώνοντας τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην ερχόμενη Κυριακή.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, o πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι είναι πάντα ανοικτός σε συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, «πόσο μάλλον υπό τις νέες συνθήκες, που δημιουργεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».

Επιβεβαιώνει η Τουρκία τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 13 Μαρτίου

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρωθυπουργός θα προσέλθει στη συνάντηση με θετική διάθεση, επικεντρώνοντας στην ουσία και όχι στη ρητορική.

Ουκρανία: Ξεκίνησε η απομάκρυνση αμάχων από τις πόλεις Σούμι και Ιρπίν

«Χωρίς ψευδαισθήσεις και χωρίς διαφοροποιήσεις από τις σταθερές και καθαρά διατυπωμένες θέσεις της Ελλάδας, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο», σημείωσε.

Μητσοτάκης: Έρχεται panic button στα κινητά για γυναίκες σε κίνδυνο

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον κόσμο, οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν – παρά τις διαφορές τους – προκλήσεις σε κοινά ζητήματα. Η ρωσική εισβολή έχει αλλάξει δραματικά τα δεδομένα για την ασφάλεια στην Ευρώπη, από την άλλη, όμως, έχει διατρανώσει την απερίφραστη καταδίκη της διεθνούς κοινότητας απέναντι σε κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού», τόνισε.

Αιχμηρό μήνυμα σε όσους επικρίνουν τη στάση της χώρας στο ουκρανικό

«Η ενότητα των Ελλήνων είναι άρρηκτη και κανείς δεν θα καταφέρει, με οποιοδήποτε τρόπο, να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσά μας», είπε ο κ. Οικονόμου, στέλνοντας μήνυμα σε όσους επικρίνουν τη στάση της χώρας στο ουκρανικό.

«Οι Έλληνες δεν είναι ιστορικά αφελείς ούτε και επιλήσμονες, ώστε να παρασύρονται από φωνές έξωθεν. Έχουν βαθιά ιστορική συνείδηση και γνωρίζουν άριστα πώς να συνδυάζουν την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων με το Διεθνές Δίκαιο», σημείωσες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως έχουν έρθει στην Ελλάδα 5.421 πρόσφυγες, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή είναι άμεσα διαθέσιμες περίπου 5.000 κλίνες φιλοξενίας και μπορούν να   φτάσουν τις 30.000. 

Απαντώντας στο εάν η Ελλάδα θα στείλει επιπλέον βοήθεια στην Ουκρανία, είπε διπλωματικά πως η χώρα μας έχει ήδη στείλει ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια.

Για ακρίβεια: Μας περιμένουν μεγάλες δυσκολίες

Σχολιάζοντας το φλέγον θέμα της ακρίβειας και της εκτόξευσης των τιμών της ενέργειας, ο κ. Οικονόμου είπε πως μας περιμένουν μεγάλες δυσκολίες, που προκαλούνται από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Η κυβέρνηση αναπτύσσει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μειώσει, αφού είναι αδύνατο -όπως και για όλες τις χώρες- να εξουδετερώσει πλήρως τις δυσμενείς επιπτώσεις από τις πρωτόγνωρες ενεργειακές ανατιμήσεις και τις συνέπειες που αυτές θα έχουν σε όλη την αγορά. Εργαζόμαστε -και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε- προωθώντας μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι καιροί για  υψηλή, διατηρήσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη», είπε.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top