Παρέδωσε την ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία ο Χαρδαλιάς

«Η Ελλάδα πάντα με τη σωστή πλευρά της ιστορίας»

Νίκος Χαρδαλιάς

Συνοδεία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας απέστειλε η Ελλάδα στην Ουκρανία ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια με δύο πτήσεις αεροπλάνων C-130 και αεροπλάνο cargo.

Η ανθρωπιστική βοήθεια μεταφέρεται με αεροσκάφος της Aegean το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ η αποστολή στρατιωτικού υλικού μεταφέρεται με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα έστειλε πυρομαχικά, τυφέκια τύπου καλάσνικοφ και εκτοξευτήρες.

Παράλληλα, απεστάλη προς την Ουκρανία, ιατροφαρμακευτικό υλικό, κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Χαρδαλιάς Ουκρανία

Στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια απέστειλε η Ελλάδα στην Ουκρανία / Πηγή φωτογραφίας: Instagram/nickhardgr

Ο κ. Χαρδαλιάς ανήρτησε φωτογραφίες από την άφιξή του, γράφοντας για λεζάντα: «Η Ελλάδα πάντα με τη σωστή πλευρά της ιστορίας! Mission accomplished…».

Η αντίδραση του ΥΠΕΞ στα tweet της ρωσικής πρεσβείας κατά της Ελλάδας

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον οποίο εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας, για αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες που περνά η χώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα από την αρχή τάχθηκε υπέρ των πιο αυστηρών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, δήλωσε έτοιμος να παράσχει βοήθεια προς την Ουκρανία σε τομείς που θα ζητηθεί.

Ανταπόκριση της Ελλάδας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στην κρίση στην Ουκρανία

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της χώρας μας στα αιτήματα που υποβλήθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, καθώς και στις όμορες χώρες, Μολδαβία και Σλοβακία.
Συγκεκριμένα, προς την Ουκρανία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, αποστέλλεται υγειονομικό υλικό και ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός, ενώ προς Μολδαβία και Σλοβακία αποστέλλονται υλικά για τη φιλοξενία των προσφύγων (σκηνές, κουβέρτες, αδιάβροχα κλπ). 

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προς παροχή κάθε διευκόλυνσης για τη φιλοξενία στη χώρα μας προσφύγων από την Ουκρανία, εφόσον παραστεί σχετική ανάγκη.

Επίσης, το Υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECHO), ώστε να ανταποκριθεί άμεσα σε κάθε αίτημα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για παροχή συνδρομής, όπου και όποτε απαιτηθεί.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, είναι επίσης σε διαρκή επικοινωνία με τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Janez Lenarčič, για τον βέλτιστο συντονισμό των ενεργειών του Υπουργείου και την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα του Μηχανισμού. Επίσης, ο Υπουργός βρίσκεται σε συνεχή επαφή και με άλλους Ευρωπαίους ομολόγους τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top