Ηχητικό ντοκουμέντο: Ζητούσε χρήματα από Βγενόπουλο για τη Βασιλική Θάνου

Σκληρή πολιτική κόντρα από τις αποκαλύψεις

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα ηχητικό ντοκουμέντο, που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας από το iefimerida.gr.

Σε αυτό εμφανίζεται ο επιχειρηματίας, Ανδρέας Βγενόπουλος να συνομιλεί με φίλη της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να ηχογράφησε τη συνομιλία, που είχε στο γραφείο του με την επιχειρηματία Δ.Μ., έμπιστη φίλη της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, η οποία φέρεται να ήταν η αγγελιοφόρος των μηνυμάτων.

Μιλώντας εκ μέρους της, ζητούσε χρήματα για να κλείσουν υποθέσεις, που είχε τότε με τη Δικαιοσύνη, ο επιχειρηματίας.

Ο επιχειρηματίας είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη Τύπου, τον Μάιο του 2016, ότι του ζητήθηκαν - μέσω τρίτου προσώπου - χρήματα με τη «μέθοδο του βιβλίου» (να τα τοποθετήσει δηλαδή μέσα σε ένα βιβλίο) και ότι του ζητήθηκε μέγεθος «βιβλιοθήκης». Εκείνη την περίοδο κρινόταν η έκδοση δύο στενών συνεργατών του, στελεχών της MIG, από την Ελλάδα στην Κύπρο.

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση: «Πλιάτσικο 6,7 δις στο δημόσιο χρήμα»   

Μεταξύ άλλων, ακούγεται ο εξής διάλογος:

Βγενόπουλος: Ζήτησε λεφτά! Δε μου τα ζητήσατε εσείς τα λεφτά για να βάλετε στη δική την τσέπη. Ναι ή όχι;

ΔΜ: Αν δίνατε χρήματα θα πήγαιναν ακριβώς μόνο σε αυτή και θα φαινόταν και στην πορεία.

Γκρίνια από βουλευτές της ΝΔ για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Βγενόπουλος: Ακούστε, εσάς η εκτίμησή σας μπορεί να είναι ότι εάν μετά, εκείνη την Παρασκευή, που μου ζητούσατε διευκρίνηση για το μέγεθος της βιβλιοθήκης, εγώ έπαιζα έτσι όπως παίζουν άλλοι και έλεγα «πολύ ωραία, η βιβλιοθήκη είναι 20 βιβλία των 50 ή 1 εκατομμύριο».

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου εξετάζει αν έχουν προκύψει νέα στοιχεία για τη μηνυτήρια αναφορά Βγενόπουλου εναντίον Βασιλικής Θάνου, η οποία υποβλήθηκε και τέθηκε στο αρχείο το 2016. Αν διαπιστωθεί ότι προέκυψαν νέα στοιχεία θα κριθεί αν η υπόθεση θα ανασυρθεί από το αρχείο. 

Η αποκάλυψη πυροδότησε σκληρή πολιτική κόντρα.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατίας.

«Όσο το καθεστώς Μητσοτάκη θα βλέπει τον κλοιό να σφίγγει, τόσο θα επιλέγει πυροτεχνήματα και αντιπερισπασμούς, Ας γνωρίζει ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Να υπάρξει άμεση και σε βάθος διερεύνηση από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Να πέσει άπλετο φως σε μια σκοτεινή υπόθεση», ανέφερε το Κίνημα Αλλαγής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top