Γκρίνια από βουλευτές της ΝΔ για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο από Σκρέκα για νέα μέτρα για τους αγρότες     

Τη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν βουλευτές της ΝΔ για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ  στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με αφορμή την ενημέρωση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας για την αγορά ακινήτου. Διαμαρτυρίες εξέφρασαν και για την καθυστέρηση στην εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής στους αγρότες.    
 

Σκρέκας για ακρίβεια: Δε γίνεται να υπάρξει «πάγωμα» τιμολογίων 

 

Τον «χορό» άνοιξε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, ο οποίος ανέφερε: «Θέλω να ρωτήσω τον υπουργό που είναι ακριβοθώρητος, μια και τον έχουμε εδώ, πότε θα φτάσει η ρήτρα αναπροσαρμογής στους αγρότες;». 
 

Στο ίδιο μήκος κύματος  ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην καθυστέρηση στην εφαρμογή των μέτρων.      

Σκρέκας: Ποιους αφορά η επιδότηση φυσικού αερίου - ηλεκτρικού ρεύματος 

«Επειδή δεν ξέρω πόση είναι η πίεση που δέχεστε εσείς κ. υπουργέ, αλλά σε εμάς στα βουλευτικά γραφεία η πίεση είναι πολύ μεγάλη για τις αυξήσεις στα τιμολόγια. Ήδη η  κυβέρνηση έχει δαπανήσει δύο δις για την ενέργεια και την κρίση. Αλλά επιτρέψτε μου κύριε υπουργέ να σας πω ότι αυτό δεν έχει ακόμα φανεί και ότι τίθεται θέμα ακόμα και βιωσιμότητας τόσο των επιχειρήσεων όσο και των αγροτών» τόνισε και πρόσθεσε:  

«Είναι δυνατόν η Ελλάς να έχει πέντε υδροηλεκτρικά εργοστάσια κι αυτά να μην μπαίνουν  σε λειτουργία»; 
  
Με το μέρος του κ. Μπουκώρου συντάχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, ο οποίος επισήμανε: «Απεικόνισε πολύ σωστά την πραγματικότητα ο κ. Μπουκώρος».  

Η απάντηση Σκρέκα: Αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες από την αδιαφορία των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απαντώντας στις διαμαρτυρίες των κυβερνητικών βουλευτών επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις καθυστερήσεις σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. «Αντιμετωπίζουμε υψηλές τιμές διότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σκύψει στις ΑΠΕ και είχαμε περισσότερες θα είχαμε χαμηλότερες τιμές» υποστήριξε. 

Ρεύμα: Γιατί δεν μπήκαν οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς Ιανουαρίου

Για το ίδιο θέμα  ανέφερε: «Έχουμε πάνω από 30% ηλιοφάνεια από τη Γερμανία και η χώρα αυτή έχει παραπάνω ρεύμα από ΑΠΕ. Καταλαβαίνετε τι χάσαμε επί ΣΥΡΙΖΑ|.  

Για τους λογαριασμούς των αγροτών και τη στήριξή τους, ο κ. Σκρέκας ανέφερε μεταξύ άλλων:   «Για το 2022 έχουμε την επιδότηση με 75% την μεγαβατώρα. Δεν καλύπτουμε το 80%, θα δούμε τι θα γίνει όταν ξεκινήσουν τα ποτίσματα. Είναι κάτι που μας απασχολεί, θα το δούμε γιατί έχει εκτιναχθεί το κόστος» 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top