Σκρέκας: Ποιους αφορά η επιδότηση φυσικού αερίου - ηλεκτρικού ρεύματος 

Τι ισχύει για τις διακοπές ρεύματος τον χειμώνα και τις επανασυνδέσεις

Κώστας Σκρέκας

Για ποιους ισχύει η επιδότηση σε λογαριασμούς φυσικού αερίου και ηλεκτροδότησης, αλλά και τι ισχύει για τις διακοπές ρεύματος τον χειμώνα και τις επανασυνδέσεις, μίλησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, στον Σκάι.  

42 ευρώ τον μήνα η επιδότηση ρεύματος και 40 ευρώ για το φυσικό αέριο

Ο Υπουργός ανέφερε ότι για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου και του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, δεν γίνονται διακοπές ρεύματος στην καρδιά του χειμώνα.

«Επίσης έχουμε δημιουργήσει έκτακτο αριθμό ενεργειακής αλληλεγγύης, τον 15902 όπου όποιος βρίσκεται σε απολυτή οικονομική δυσχέρεια και επανασυνδέεται το ρεύμα του» πρόσθεσε ο κ. Σκρέκας.

 Νέο πρόγραμμα επιδότησης για ηλεκτρικά οχήματα από τον Απρίλιο

Για  το ίδιο ζήτημα διευκρίνισε ότι η Πολιτεία πληρώνει το κόστος επανασύνδεσης και αποπληρώνει και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 6.000 ευρώ, το 100% των ληξιπρόθεσμων, αλλά και ένα ποσοστό των παλαιότερων οφειλών.

Για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας απάντησε ότι «ο ΕΦΚ στο φυσικό αέριο είναι μόλις 1 ευρώ τη θερμική μεγαβατώρα, εμείς επιδοτούμε με 20 ευρώ, δηλαδή 20 φορές παραπάνω από τον ΕΦΚ και επιπλέον 20 ευρώ παραπάνω δίνει η ΔΕΠΑ Αεριού, άρα 40 ευρώ παραπάνω έκπτωση». 

Σκρέκας: Στο 40% θα φτάσει η έκπτωση στους λογαριασμούς φυσικού αερίου 

Λόγω της ρευστής κατάστασης στην παγκόσμια αγορά ενέργειας ο κ. Σκρέκας δε θέλησε να κάνει προβλέψεις για το αν θα υπάρξει έστω και ελαφρά αποκλιμάκωση στις τιμές. Όπως είπε πρόκειται για «φωτογραφία της στιγμής» και παραδέχθηκε ότι δε γνωρίζει κανείς τι θα γίνει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top