Επιδότηση λογαριασμών: 39 ευρώ για το ρεύμα, 40 ευρώ για το φυσικό αέριο

Τι ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας - Αυξημένη επιδότηση σε Κοινωνικό Τιμολόγιο

Στα 39 ευρώ, ανεξαρτήτως εισοδήματος, θα είναι η μέση μηνιαία ενίσχυση για τους λογαριασμούς ρεύματος στα οικιακά τιμολόγια τον Φεβρουάριο.

Η επιδότηση του ρεύματος για τον Φεβρουάριο κινείται λίγο χαμηλότερα απ’ ότι τον Ιανουάριο (42 ευρώ), καθώς τον περασμένο μήνα είχαμε, έστω και μικρή, υποχώρηση της μέσης χονδρεμπορικής του ρεύματος.

Όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας, παρουσιάζοντας τα νέα μέτρα στήριξης για τις αυξήσεις στην ενέργεια, θα επιδοτηθούν όλες οι παροχές κύριας κατοικίας, ανεξαρτήτως εισοδήματος, εμβαδού κατοικίας ή παρόχου, με κλιμακωτό τρόπο.

Επιδότηση για ρεύμα και φυσικό αέριο: Το νέο πακέτο στήριξης

Συγκεκριμένα, για τις πρώτες 150 κιλοβατώρες η επιδότηση υπολογίζεται σε 150 ευρώ ανά μεγαβατώρα και για τις επόμενες 150 κιλοβατώρες (έως τις 300 κιλοβατώρες), σε 110 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ειδικότερα, οι 150 πρώτες κιλοβατώρες θα επιδοτηθούν με 15 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, ενώ οι επόμενες 150 κιλοβατώρες με 11 λεπτά του ευρώ.    

Ακρίβεια: «Παράθυρο» για επίδομα αντί μείωσης ΦΠΑ σε τρόφιμα

Για το Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανά μεγαβατώρα θα ανέλθει σε 170 ευρώ (από 180 ευρώ τον προηγούμενο μήνα), άρα η ελάφρυνση ανά νοικοκυριό θα είναι 51 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους μη οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος θα διατηρηθεί αμετάβλητη η επιχορήγηση των 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Στα ύψη το ρεύμα στην Ελλάδα: Αυξήθηκε 42% σε μια εβδομάδα

Η επιδότηση αφορά αγροτικά, επαγγελματικά, εμπορικά, βιομηχανικά τιμολόγια, κλπ.

Τι επιδότηση θα δοθεί για το φυσικό αέριο

Για το φυσικό αέριο η επιδότηση παραμένει στα 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα. 

Παράλληλα, η ΔΕΠΑ συνεχίζει να προσφέρει έκπτωση 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα για όλη την μηνιαία κατανάλωση και έτσι το συνολικό όφελος είναι 40 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, μαζί με τα σημερινά μέτρα, το συνολικό ποσό που των παρεμβάσεων για την ακρίβεια στην ενέργεια ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top