ΕΟΔΥ: Εντολή Πλεύρη να ερευνηθούν απευθείας αναθέσεις επί υπουργίας Πολάκη

Αφορά αναθέσεις ποσών άνω των 9 εκατ. ευρώ την περίοδο 2017-18

Θάνος Πλεύρης

Κατεπείγουσα εντολή στον ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την υπόθεση των τιμολογίων του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ έδωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Η υπόθεση αφορά απευθείας αναθέσεις ποσών άνω των 9 εκατομμυρίων ευρώ από τον ΕΟΔΥ την περίοδο 2017 – 2018, σε κάποια εκ των οποίων υπάρχει αναφορά για την πληρωμή «με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας», ο οποίος τότε ήταν ο Παύλος Πολάκης.

Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έως τις 31 Μαρτίου

Οι εν λόγω πληρωμές κριθεί ως παράνομες με πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας, με τον κ. Πλεύρη να έχει αναφερθείς το θέμα εκτενώς σε απάντησή του σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Ξανθού, Μιχαηλίδη και Παπαδόπουλου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν πως το ΚΕΕΠΛΝΟ είχε χρησιμοποιηθεί από διαδοχικές κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ σε διάφορες υποθέσεις αδιαφανούς και σκανδαλώδους διαχείρισης δημοσίου χρήματος που δεν είχαν σχέση με τις αρμοδιότητές του. Παράλληλα, ζητούσαν να ενημερωθούν για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του ΕΟΔΥ για την διασφάλιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και του ΕΟΔΥ στις εκκρεμείς υποθέσεις.

Στο πειθαρχικό της Βουλής ο Πολάκης - Καταθέτει αγωγή ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο κ. Πλεύρης, μεταξύ άλλων, αναφερόταν σε ποινική υπόθεση για έλεγχο των συμβάσεων παροχής υπηρεσιών στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ως καθολικό διάδοχο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο έλεγχος επικεντρώθηκε κυρίως στις παροχές υπηρεσιών φύλαξης, ενώ κριτήριο για την οριοθέτησή του αποτέλεσε το ύψος των τιμολογήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τις παραπάνω εταιρείες κατά το χρονικό διάστημα που εκτείνεται από το έτος 2016 έως και τον Φεβρουάριο 2018, χρονικό σημείο που η παροχή υπηρεσιών φύλαξης προς τον Φορέα υλοποιούνταν στο πλαίσιο ατομικών συμβάσεων έργου με φυσικά πρόσωπα.

«Σημειωθήτω ότι, σύμφωνα με την ως άνω έκθεση ελέγχου, ορισμένα τιμολόγια των ανωτέρω εταιρειών, μεταξύ άλλων, εξοφλήθηκαν με εντολή της τότε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και πιο συγκεκριμένα του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, αφού κατά τις παραδοχές της ως άνω εκθέσεως “Στα εκδοθέντα τιμολόγια για της υπηρεσίες φύλαξης από την {………….}, βρέθηκαν είκοσι δύο (22) τιμολόγια, συνολικού ποσού 330.903,40€, στα οποία υπήρχε επί των τιμολογίων, στην περιγραφή της αιτιολογίας της παρεχόμενης υπηρεσίας, αναγραφόμενη – από τον υπεύθυνο υπάλληλο της εταιρείας – επισημείωση ‘με εντολή Αναπληρωτή Υπουργού’ ή ‘με εντολή Γενικού Γραμματέα’», ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top