Νέος χαμός μετά το επεισόδιο με Πολάκη: Δε θα κάνετε κόλαση τη Βουλή!

Πολάκης: Δεν έκανα καμία κατάληψη, εσείς κάνατε κατάλυση

Με μεγάλη ένταση συνεχίζεται η επεισοδιακή συνεδρίαση της Βουλής, η οποία διακόπηκε τη Δευτέρα το βράδυ, μετά το χθεσινό «σόου» από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος παρέμεινε στο Βήμα για μία ώρα, αν και του έκλεισε το προεδρείο το μικρόφωνο και του αφαίρεσε τον λόγο.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, χαρακτήρισε τη χθεσινή εικόνα του Κοινοβουλίου «αποκαρδιωτική», ενώ υπογράμμισε πως «οι βουλευτές οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις του προεδρείου, ακόμη κι αν νιώθουν ότι αδικούνται».

«Χαμός» πάλι με τον Πολάκη στη Βουλή: Του έκλεισαν τα μικρόφωνα! 

«Έχετε κάθε δικαίωμα να θεωρείται εσφαλμένες τις αποφάσεις του προεδρείου αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ξεπερνάτε τα όρια και με μεθόδους αυτοδικίας να διορθώνετε αυτό που νομίζετε ότι έγινε λάθος», είπε ο κ. Τασούλας, λέγοντας ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρθηκε «σαν καταληψίας στη Βουλή».

Ανακοίνωσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το επεισόδιο με τον Πολάκη στη Βουλή

Μάλιστα, αναρωτήθηκε εάν θα έπρεπε να είχε διασυρθεί η χώρα με εικόνες βουλευτών να σέρνουν από το βήμα της Βουλής τον κ. Πολάκη και είπε πως η κατάληψη του βήματος της Βουλής είναι «προσβολή της βαθιάς έννοιας του κοινοβουλευτισμού».

Άδωνις για επεισόδιο με Πολάκη: Μου είπε να φορέσω τσίγκινο σωβρακάκι

Ραγκούσης: Κατάπτυστη και πραξικοπηματική η διακοπή της ομιλίας του κ. Πολάκη

«Ο ελέφαντας μέσα σ' αυτό το κοινοβούλιο είναι η αντισυνταγματική, πραξικοπηματική ενέργεια του προεδρεύοντος να διακόψει την ομιλία του βουλευτή Παύλου Πολάκη», τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης, λαμβάνοντας τον λόγο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «κατάπτυστο περιστατικό για τα κοινοβουλευτικά χρονικά της πατρίδας μας», με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συχνά κατά την ομιλία του να διαμαρτύρονται για τη χθεσινή στάση του προεδρείου.

Ο ίδιος κάλεσε τους βουλευτές να αποδοκιμάσουν τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Χαράλαμπο Αθανασίου, «για την πραξικοπηματική κίνησή του», αλλά και τον Άδωνι Γεωργιάδη, «ο οποίος, μετά την Ελένη Ζαρούλια, έγινε ο επόμενος που κατέγραφε το Κοινοβούλιο και τους συναδέλφους του».

Τασούλας: Με το ζόρι κόλαση η Βουλή και η χώρα δε θα γίνουν

Ο πρόεδρος της Βουλής έλαβε ξανά τον λόγο για να απαντήσει στον κ. Ραγκούση, σημειώνοντας πως «με το ζόρι κόλαση δεν θα γίνει ούτε η Βουλή, ούτε η χώρα».

«Ποιος σας είπε κύριε Πολάκη ότι η κατάληψη του βήματος της Βουλής είναι μία πράξη που δεν σταματά τρομοκρατία, προσβολή του Συντάγματος;», αναρωτήθηκε.

«Η άμυνα δεν είναι η κατάληψη του βήματος, προβλέπεται άμυνα δημοκρατική και όχι τρομοκρατική», σημείωσε και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον κ. Πολάκη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που διαμαρτύρονταν: «Το πολύ να βραχνιάσετε, κόλαση την Βουλή δεν θα την κάνετε».

Βρούτσης: Γεγονότα σαν αυτά του Πολάκη μας προσβάλουν όλους

«Η χθεσινή εικόνα του Κοινοβουλίου ήταν απλώς κάτι αποκαρδιωτικό ή αποκρουστικό; Όχι. Ήταν απαράδεκτο. Ήταν κάτι που μας προσβάλει όλους. Οι πολίτες νιώθουν αποτροπιασμό για την κοινοβουλευτική λειτουργία» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης.

«Πολλές φορές νιώθουμε ότι αδικούμαστε, αλλά υπάρχουν όπλα να αντιδράσουν οι βουλευτές βάσει του κανονισμού. Η κατάληψη της Βουλής κ. Πολάκη ξεφεύγει από τα ήθη του κοινοβουλευτισμού. Πρέπει να καταδικαστεί. Ακόμα και αν κάποιος πιστεύει ότι αδικείται υπάρχει πλαίσιο που μπορεί να αντιδράσει αυτός που θεωρεί ότι αδικείται. Αυτό που συνέβη χθες μας πρόσβαλε όλους. Η εικόνα ήταν αποκρουστική. Τέτοιες εικόνες να μην επαναληφθούν ποτέ», πρόσθεσε.

Πολάκης: Δεν έκανα καμία κατάληψη, εσείς κάνατε κατάλυση των δικαιωμάτων μου

«Εγώ κύριε Πρόεδρε δεν έκανα καμία κατάληψη της έδρας, ο κ. Αθανασίου έκανε κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών χθες και καταλαβαίνω από την τοποθέτησή σας αλλά και του κ. Οικονόμου ότι καταδικάζετε την στάση αυτή», είπε, από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης. 

Όπως είπε, μιλώντας για το επεισόδιο της Δευτέρας, περίμενε όρθιος λέγοντας ότι είχε διακοπεί η διαδικασία προκειμένου να γίνει μομφή εναντίον του. «Καμία κατάληψη δεν έκανα περίμενα εσάς να μου βάλετε μομφή για να συνεχίσω», τόνισε.

«Ο κ. Γεωργιάδης στη συζήτηση για την πρόσταση μομφής αφιέρωσε την ομιλία του στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να του ζητήσουν συγγνώμη γιατί αρχειοθετήθηκε η δίωξή του. Απαντώ. Δεν σας ζητήσουμε συγγνώμη ποτέ», είπε.

Άδωνις: Τι άλλο θέλετε; Ειδικό δικαστήριο με πρόεδρο Πολάκη και Βαξεβάνη εισαγγελέα;

«Δεν βρήκαν ούτε αποχρώσες ενδείξεις για να κατηγορηθώ για τη Novartis», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής, ο οποίος κατέθεσε ολόκληρη την πράξη αρχειοθέτησης.

«Ανθρώπινα ρωτάω. Τι άλλο θέλετε πια κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ για να σταματήσετε; Να πάω στο Βατικανό; Να πάω στον ΟΗΕ; Πείτε μου. Μάλλον θέλετε ειδικό δικαστήριο με πρόεδρο Πολάκη και εισαγγελέα Βαξεβάνη».

«Καταθέτω στην Βουλή την πράξη αρχειοθετήσεως. Είναι ύμνος στην υπουργική μου θητεία. Και δεν αρχειοθετείται λόγω παραγραφής, αλλά εξετάζει όλες τις τιμές των φαρμάκων της Novartis. Αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν έχω ωφελήσει την Novartis αλλά την έχω βλάψει», είπε.

Στη συνέχεια, σημείωσε: «Eγώ λέω ότι είμαι αθώος και δεν δωροδοκήθηκα. Λύνεται αυτή η διαμάχη με τσίγκινα σωβρακάκια; Εγώ παραιτήθηκα της παραγραφής μου και ζήτησα ειδικό δικαστήριο. Η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε τότε και έστειλε την υπόθεση στην δικαιοσύνη. Και η δικαιοσύνη απεφάνθη.».

Παράλληλα, άφησε και αιχμές κατά του Κινήματος Αλλαγής: «Κύριε Κωνσταντινόπουλε, ντρέπομαι. Έχουμε δώσει κοινούς αγώνες. Και βγάζετε ανακοίνωση που εξισώνετε τον Πολάκη με μένα, τον θύτη με το θύμα και δεν ντρέπεστε; Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι κακώς´ ο Πρωθυπουργός δεν ανέφερε και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που τσουβαλιάστηκαν. Που είναι ο κ Ανδρουλάκης για τη Novartis; Ούτε μια δήλωση. Όταν έχει στοχοποιηθεί τόσο το κόμμα σας; Ντροπή!».

«Με τον κ. Πολάκη όσα και να μου πει δεν θα του απαντήσω. Θα του απαντήσω μόνο στην αγωγή που καταθέτω», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top