Άδωνις για επεισόδιο με Πολάκη: Μου είπε να φορέσω τσίγκινο σωβρακάκι

Μητσοτάκης: Ποιος πρωθυπουργός; Μόνο Σπανάκης υπάρχει σήμερα

Για το επεισόδιο στη Βουλή με τον Παύλο Πολάκη αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του είπε να φορέσει «τσίγκινο βρακάκι».

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον Σκάι, καθόταν στο καφενείο της Βουλής με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όταν ξαφνικά κάποιος του χτύπησε την πλάτη. Όταν γύρισε, όπως είπε, είδε τον Παύλο Πολάκη.

«Είναι δυνατόν ένας πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής και της Αριστεράς, να εμφανίζεται σε έναν υπουργό, που για τους λόγους του μισεί, και να του λέει "θα έρθω να μιλήσουμε την Τρίτη, να φοράς τσίγκινο σωβρακάκι”. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή ο πολιτικός διάλογος στη Βουλή θα γίνεται για το αν φοράμε ή όχι τσίγκινο σωβρακάκι;», είπε.

Άγριο επεισόδιο μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη στη Βουλή

«Κανονικά δεν θα απαντούσα έτσι, αλλά επειδή είμαι υπουργός απάντησα έτσι. Απάντησα θα σου κάνω αγωγή για 1 εκατ. ευρώ. Και μου λέει όπως αρχειοθετήθηκες έτσι εύκολα θα βγεις απο το αρχείο. Δεν ήρθαμε στα χέρια. Ο κ. Σπανάκης πράγματι εμφανίστηκε και μπήκε στη μέση για να μην εκτραχυνθεί το πνεύμα, αλλά δεν πιστεύω ότι θα ερχόμασταν στα χέρια» πρόσθεσε. 

Παράλληλα, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη: «Το λέω δημόσια και στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ που είστε υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σας εκφράζει ένας άνθρωπος που μπαίνει στο καφενείο και λέει να φοράς τσίγκινο σωβρακάκι; Δεν είναι για γέλια να κάνεις τη Βουλή βόθρο επειδή ο κ. Πολάκης είναι αυτού του επιπέδου

Μητσοτάκης: Ποιος πρωθυπουργός; Μόνο Σπανάκης υπάρχει σήμερα

Η παραλίγο συμπλοκή ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη στο καφενείο της Βουλής ήταν κυρίαρχο θέμα στα πηγαδάκια μεταξύ των βουλευτών στο περιθώριο της συζήτησης για την πρόταση μομφής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξερχόμενος της αίθουσας της Ολομέλειας, ζήτησε να ενημερωθεί για το τι ακριβώς συνέβη και όταν ενημέρωθηκε ότι παρών στο περιστατικό ήταν και ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Σπανάκης ο οποίος λειτούργησε «πυροσβεστικά» για να μην πάρει έκταση το επεισόδιο, σχολίασε: «Σήμερα ποιος πρωθυπουργός; Μόνο Σπανάκης υπάρχει». Μάλιστα, «έχρισε» τον γαλάζιο βουλευτή «υπεύθυνο ασφάλειας κυλικείου».

Εξάλλου, ο κ. Πολάκης όταν ρωτήθηκε από συναδέλφους του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αν όντως τους χώρισε ο κ. Σπανάκης, απάντησε σαρκαστικά: «Ναι, μπήκε ο Σπανάκης ανάμεσα και με γλύτωσε από το ξύλο».

Σπανάκης - Μητσοτάκης

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Σπανάκης, εξηγεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη τι συνέβη στο καφενείο της Βουλής, δείχνοντάς του φωτογραφίες στο κινητό / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top