Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Καταψηφίστηκε από 156 - Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την συζήτηση της Βουλής για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης/ (30/1/22)

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης. Όπως ανακοινώθηκε, η πρόταση δεν πέρασε, καθώς καταψηφίστηκε με 156 ψήφους. 

Κυριάκος Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Σήμερα ξεπεράσατε τον χειρότερο εαυτό σας»

Υπέρ της πρότασης μομφής ψήφισαν 142 βουλευτές, ενώ βρέθηκε και μία ψήφος «παρών», η οποία ανήκει στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο. 

Τσίπρας: «Κύριε Μητσοτάκη έχετε τελειώσει πολιτικά - Να παραιτηθείτε!»

Όλα τα μέλη των κομμάτων της αντιπολίτευσης υπερψήφισαν την πρόταση αλλά και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές Μαρία Αδάμου και Παναγιώτης Κουρουμπλής, κάτι που ήταν αναμενόμενο. Αντίθετα, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στήριξε τον πρωθυπουργό, ψηφίζοντας «όχι».

πρόταση μομφής Κυριάκος Μητσοτάκης

Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές, καθώς η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη διαδικασία. 

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

Σύμφωνα με τον κανονισμό, κανένα κόμμα δεν μπορεί να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τους επόμενους 6 μήνες. 

Όπως είπε, λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας, κατά την τριήμερη συζήτηση έλαβαν τον λόγο 150 βουλευτές, 6 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 28 υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί, καθώς και οι 6 πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων, δηλαδή 190 ομιλητές. Σημειώνεται επίσης, ότι η συνεδρίαση της πρώτης ημέρας (Παρασκευή, 28/1) ολοκληρώθηκε στις 03:30 πμ, «λίγο πριν το λυκαυγές», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας. Η συνεδρίαση της δεύτερης ημέρας (Σάββατο, 29/1) ολοκληρώθηκε στις 03:45 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ η τρίτη ημέρα (Κυριακή, 30/1) ολοκληρώθηκε στις 20:30, οπότε και άρχισε η ονομαστική ψηφοφορία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top