Τσίπρας: «Κύριε Μητσοτάκη έχετε τελειώσει πολιτικά - Να παραιτηθείτε!»

«Έχετε πάθει εθισμό στο ψέμα και την παραποίηση της αλήθειας»

Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργός εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής. 

«Ο κύριος Μητσοτάκης έχει τελειώσει πολιτικά, αλλά το χειρότερο είναι ότι ζει στο παράλληλο δικό του σύμπαν» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχει συγγνώμη χωρίς να υποδειχθεί που έγινε λάθος»

«Συμπεριφέρεστε σαν να είστε αλλού. Πιστεύετε την δική σας προπαγάνδα» ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «Έχετε πάθει εθισμό στο ψέμα και την παραποίηση της αλήθειας».

«Έχετε αίσθηση της πραγματικότητας; Ή είστε θύματα αυτής της προπαγάνδας και πρώτος εσείς κ. Μητσοτάκη κλεισμένος σε γυάλα των αυλοκολάκων της συμφοράς και των δημοσκόπων της χαράς. Όταν ο πρωθυπουργός γίνεται ανέκδοτο και αντικείμενο λοιδορίας τότε ο πολιτικός αυτός έχει τελειώσει», ανέφερε. «Ωρα να σας ενημερώσει κάποιος που θέλει το καλό σας για το τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Έχετε τελειώσει πολιτικά κ. Μητσοτάκη αλλά το χειρότερο είναι το ζείτε στο παράλληλο δικό σας σύμπαν».

Πρόταση μομφής: Κορυφώνεται η μάχη με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

«Τελειώσατε όχι μόνο γιατί αποτύχατε με τεράστιο κόστος. Όλα τα κρίσιμα που διαχειριστήκατε : ακρίβεια, πανδημία, χιονιά αποτύχατε αλλά εσείς συνεχίζετε το ίδιο βιολί άθλιας επικοινωνίας. Πιστεύετε ότι δεν είστε πρωθυπουργός που έχει υποχρέωση να λογοδοτεί αλλά να συμπεριφέρεστε ως πρίγκιπας. Αδιαφορείτε α ο λαός υποφέρει. Χτίζετε το δικό σας καθεστώς με χρήματα των πολιτών. Με golden boys και ανθρώπους της νύχτας», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο έντιμη και καθαρή κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά» υποστήριξε ο ίδιος. 

Και συνέχισε: «Μας φορτώσατε την επιτροπεία και το ΔΝΤ και όταν εμείς κάναμε τη μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία, εσείς συνεχίζατε με τους τοποτηρητές. «Γερούν, γερά» φώναζαν στα κανάλια οι δικοί σας. Το θυμάστε;

Και όταν βγάλαμε τη χώρα με ασφάλεια από τα μνημόνια, εσείς κάνατε πάρτι. Σε 18 μήνες μοιράσατε χωρίς διαφάνεια 5 δις με απευθείας αναθέσεις. Ντρέπεται και η ντροπή με αυτά που κάνετε».

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Αλέξης Τσίπρας πρόετρεψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί και να προχωρήσει η χώρα σε εκλογές. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top