Οικονόμου: Eμπιστoσύνη Μητσοτάκη στον Στυλιανίδη αλλά ο πήχης είναι ψηλά

Τι δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για αποζημιώσεις ΔΕΔΔΗΕ

 «H κυβέρνηση δεν αποποιείται των ευθυνών της, ούτε κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, υπήρχε ένα επίπεδο αντίδρασης που απείχε πολύ από αυτό που θα θέλαμε» δήλωσε στο κεντρικό  δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχετικά με τα προβλήματα που υπήρξαν στις περιοχές  που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Ελπίδα».  

Οικονόμου για Στυλιανίδη: Ο πρωθυπουργός στηρίζει όλους τους υπουργούς  

«Πρέπει να αξιολογήσουμε οι πάντες τι δε δούλεψε σωστά» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τα συνεχιζόμενα προβλήματα σε Δήμους από τα χιόνια. 

Για τα όσα δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κατά του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star και τη μη ονομαστική αναφορά του Πρωθυπουργού  σε προβλήματα, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Οικονόμου σχολίασε ότι «η συζήτηση για την απόδοση πολιτικών ευθυνών είναι άχαρη, ειδικά όταν υπάρχει κόσμος που ταλαιπωρείται». 

«Απασφάλισε» ο Πατούλης μιλώντας στο Star: Βολές κατά πάντων

Όπως πρόσθεσε η κυβέρνηση στηρίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε και με τη δημιουργία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας «και προφανώς απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού ο κ. Στυλιανίδης, δε φτάσαμε στο επίπεδο που θέλαμε, ο πήχης είναι πολύ ψηλότερα».

Οι διακοπές ηλεκτροδότησης και ο μηχανισμός αποζημίωσης 
  

Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να φτάσει το ρεύμα και στα τελευταία σπίτια διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος προσδιόρισε τον αριθμό των κατοικιών στις οποίες δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στις 2.000 – 3.000 περίπου από τις 200. 000 διακοπές λόγω κακοκαιρίας. Εξέφρασε επίσης την προσδοκία του ότι ενδεχομένως και μέχρι αύριο να έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα. «Ο ΔΕΔΔΗΕ δε θα σταματήσει μέχρι να φτάσει ρεύμα και στο τελευταίο σπίτι» ανέφερε. Ο κ. Οικονόμου ανακοίνωσε ότι υπάρχει ήδη επεξεργασία για ένα μοντέλο αποζημιώσεων των καταναλωτών και στην περίπτωση της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.    

Για αποζημιώσεις από την Αττική Οδό και αν αφορούν και τον επιβάτη εκτός από τον οδηγό,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι λεπτομέρειες και η διαδικασία θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας,  κατόπιν απαίτησης του πρωθυπουργού. Διευκρίνισε όμως  ότι αυτό σαφώς δεν αναιρεί και το δικαίωμα των εγκλωβισμένων να διεκδικήσουν και με άλλο τρόπο (δικαστικό) αποζημίωση. 


«Απολύτως αναμενόμενη η πρόταση μομφής από τον κ. Τσίπρα» 


Σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Οικονόμου  ανέφερε ότι «είναι μία απολύτως αναμενόμενη κίνηση με βάση το ήθος και το ύφος που έχει επιλέξει» και πρόσθεσε  ότι «είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ακούσουν τις θέσεις μας οι πολίτες και να θυμηθούν τι κόμμα ήταν και τι κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».  

Πρόταση μομφής: Όλη η διαδικασία βήμα – βήμα 


Για τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη ο κ.  Οικονόμου ανέφερε ότι  «είναι ένας ευγενής άνθρωπος με επιδερμική όμως προσέγγιση», διευκρινίζοντας ότι δεν έχει συγκεκριμένες προτάσεις.  «Τον ακούσαμε προηγουμένως να λέει ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δε ζητά εκλογές» τόνισε, υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι αντιφατικό.                 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top