Πρόταση μομφής: Όλη η διαδικασία βήμα – βήμα 

Πότε θα ολοκληρωθεί η συζήτηση - Πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές    

Το video του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης

Την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα ξεκινά η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για τα προβλήματα από την κακοκαιρία «Ελπίδα» και την πανδημία, η οποία θα πρέπει να  ολοκληρωθεί με βάση τον Κανονισμό της Βουλής το αργότερο τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν και θα ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία. 

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Προεδρείο της Βουλής πάντως θα καταβληθεί προσπάθεια να ολοκληρωθεί η συζήτηση γύρω στις 8 μ.μ. της Κυριακής. Στις 10.00 το πρωί ξεκινούν οι συνεδριάσεις Σαββάτου και Κυριακής.

Πότε θα μιλήσουν Μητσοτάκης και Τσίπρας στη συζήτηση της πρότασης  δυσπιστίας 

Παρασκευή και Σάββατο θα μιλήσουν οι Υπουργοί και οι αρμόδιοι τομεάρχες των κομμάτων ενώ η συνεδρίαση επί της πρότασης δυσπιστίας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την ομιλία των πολιτικών αρχηγών, με αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής τους δύναμης, ως είθισται (με πρώτο τον κ. Βαρουφάκη και τελευταίο τον κ. Μητσοτάκη).      

«Απασφάλισε» ο Πατούλης μιλώντας στο Star: Βολές κατά πάντων

 

Δε θα υπάρχει περιορισμός στο πόσοι βουλευτές θα μιλήσουν, όπως συνήθως γίνεται στις συζητήσεις επί νομοσχεδίων, λόγω πίεσης χρόνου.  Οι κατάλογοι ομιλητών από τις ΚΟ θα δοθούν μέχρι αύριο το μεσημέρι. 

Πώς θα διεξαχθεί η συζήτηση για την πρόταση μομφής 

Η συζήτηση θα ξεκινήσει με δύο βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως προβλέπεται για το κόμμα που καταθέτει πρόταση δυσπιστίας. Ο πρώτος κύκλος ομιλητών θα είναι εξαμελής και  επόμενοι κύκλοι θα είναι 12μελείς ( 5 της  ΝΔ, 3  του ΣΥΡΙΖΑ, ένας από τα υπόλοιπα κόμματα).  

Πρόταση μομφής: Πόσες ψήφοι χρειάζονται - Πότε θα γίνει η ψηφοφορία

Για την έγκριση της πρότασης δυσπιστίας απαιτείται η θετική ψήφος της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών δηλαδή 151 υπερ. 

Αν η πρόταση απορριφθεί για το επόμενο εξάμηνο δεν θα μπορεί να υποβληθεί όμοια πρόταση. 

Στην ονομαστική ψηφοφορία θα ψηφίζουν οι βουλευτές ανά ένα τέταρτο και ανά 100,  λόγω των  μέτρων για τον κορωνοϊό, με δια ζώσης ηλεκτρονική ψηφοφορία ή  με επιστολική ψήφο αν είναι σε αποστολή στο εξωτερικό ή σε καραντίνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top