Πρόταση μομφής: Πόσες ψήφοι χρειάζονται - Πότε θα γίνει η ψηφοφορία

Τι είναι η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛέξης Τσίπρας, κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης στη Βουλή την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Tην Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, το απόγευμα θα ξεκινήσει η διαδικασία της πρότασης μομφής, που κατέθεσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας αρχίζει μετά δύο ημέρες από την υποβολή της σχετικής πρότασης, εκτός αν η κυβέρνηση ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της.

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Η ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας θα διεξαχθεί αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση, δηλαδή την Κυριακή. Μπορεί, ωστόσο, βάσει του Κανονισμού, να αναβληθεί για σαράντα οκτώ ώρες, αν το ζητήσει η κυβέρνηση.

 Πόσες ψήφοι χρειάζονται για να γίνει δεκτή η πρόταση μομφής

Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας, που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή τουλάχιστον 151 βουλευτές.

Η Νέα Δημοκρατία έχει 157 βουλευτές, μετά τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα τον Οκτώβριο του 2021.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top