Οικονόμου: Συγγνώμη, έγιναν λάθη. Υπήρξαν πράγματα που δε λειτούργησαν

«Δεν υπήρχε η αίσθηση ότι η σφοδρότητα θα ήταν τέτοια από το πρωί»

Συγγνώμη από τους πολίτες ζήτησε για ακόμη μία φορά Γιάννης Οικονόμου, εκ μέρους της κυβέρνησης, για την ταλαιπωρία που υπέστησαν από την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως έγιναν λάθη και «ο συντονισμός δεν ήταν αυτός που έπρεπε».

Θεοδωρικάκος για Αττική Οδό: Οι πολίτες να κινηθούν νομικά

«Αυτό είχε τις επιπτώσεις του παντού, θα αποτελούσε προσβολή στην κοινή λογική να μην το πούμε αυτό», σημείωσε και πρόσθεσε: «Υπήρξαν πράγματα που λειτούργησαν σωστά και πράγματα που δε λειτούργησαν. Ο καθένας που είχε αρμοδιότητα πρέπει να εξηγήσει το επόμενο διάστημα στην κοινωνία τι δεν πήγε σωστά. Σε αυτή την κακοκαιρία ο βαθμός ανταπόκρισης δεν ήταν αυτός που έπρεπε».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως θα αποδοθούν ευθύνες, αλλά θα αποδοθούν στον κατάλληλο χρόνο, καθώς τώρα προέχουν άλλα πράγματα.

Αργία σήμερα: Το ωράριο των σούπερ μάρκετ - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Για την Αττική Οδό είπε με αιχμές ότι «δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την εταιρεία», ενώ για τους υπόλοιπους δρόμους της Αττικής σημείωσε πως για κάθε δρόμο υπάρχει ένας υπεύθυνος και μια αρμοδιότητα: «Θα εντοπιστούν όλες οι αρρυθμίες και όσον αφορά στους ιδιώτες και το σύνολο του κρατικού μηχανισμού στο επίπεδο των αρμοδιοτήτων του καθενός». 

«Είχαμε πρόβλεψη για ισχυρό φαινόμενο, αλλά η ένταση και η διάρκειά του ήταν νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε. Αν είχαμε την πρόβλεψη ενδεχομένως να ήταν σώφρων να είχαμε αργία τη Δευτέρα. Δεν υπήρχε η αίσθηση ότι η σφοδρότητα θα ήταν τέτοια από το πρωί και όχι από το μεσημέρι και μετά στην Αττική», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top