Οικονόμου: Η άρση των περιορισμών για τον κορωνοϊό είναι κοντά

«Έχουμε αποκλιμάκωση στα κρούσματα, αλλά πίεση σε κλίνες και ΜΕΘ»

Την εκτίμηση ότι «είμαστε κοντά στην άρση των περιορισμών που μπήκαν από το τέλος του χρόνου και μετά» εξέφρασε ο Γιάννης Οικονόμου, λίγες ώρες μετά τη νέα παράταση των μέτρων έως τις 31 Ιανουαρίου. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον Σκάι, εξήγησε ότι σταθμίζονται κάθε φορά τα μεγέθη της πανδημίας για να ληφθούν οι αποφάσεις.

Κορωνοϊός: Παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα - Ανακοίνωση του υπ. Υγείας

«Η πραγματικότητα είναι ότι στα κρούσματα έχουμε μια αποκλιμάκωση, υπάρχει όμως μια πίεση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, και στην νοσηλεία σε απλές κλίνες covid και στις ΜΕΘ» είπε ο κ. Οικονόμου, υπενθυμίζοντας πως βρισκόμαστε στη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας με την δια ζώσης εκπαίδευση στα σχολεία και προφανώς όλα αυτά τα στοιχεία συνυπολογίζονται.

«Πολλαπλές θετικές συνέπειες από την άφιξη των Rafale»

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στην άφιξη των Rafale σημειώνοντας πως για τις Ένοπλες Δυνάμεις η άφιξη των μαχητικών συμβολίζει την αναβάθμιση της χώρας μας σε επιχειρησιακό, τεχνολογικό και γεωπολιτικό επίπεδο.

Υδάτινη αψίδα για τα Rafale στην Τανάγρα: «Γεράκια, καλώς ήρθατε σπίτι σας»

«Χωρίς αμφιβολία είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, ιστορική…» συνόψισε υπογραμμίζοντας πως τα Rafale ήρθαν και θα μπουν στον στόλο της ελληνικής αεροπορίας και θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Τι είπε για την ακρίβεια

Αναφερόμενος στην ακρίβεια έκανε λόγο για «μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα», πως όλες οι χώρες στον κόσμο προσπαθούν να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα.

«Δε μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια. Πήραμε πολύ σοβαρές πολιτικές πρωτοβουλίες με σκοπό να μετριάσουμε, τις συνέπειες της κρίσης αυτής» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπενθυμίζοντας πως μόνο για τον Ιανουάριο η κυβέρνηση έχει διαθέσει 400 εκατομμύρια για να καλύψει μέρος των ανατιμήσεων στην ενέργεια.

«Δεν θα πούμε ψέματα στον κόσμο, δεν μπορούμε να μηδενίσουμε τις ανατιμήσεις» είπε συγκεκριμένα ο κος Οικονόμου υπογραμμίζοντας σε κάθε περίπτωση πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να παίρνει σοβαρές πρωτοβουλίες για να μετριαστούν τα βάρη της ακρίβειας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top