Παναγιώτοπουλος για Rafale: Πολλαπλασιάζουν την αποτρεπτική ισχύ μας

ΣΥΡΙΖΑ: Η άθλια κομματική εκμετάλλευση ξεπέρασε κάθε φαντασία

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Για ξεχωριστή στιγμή στη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας έκανε λόγο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, με δήλωσή του στο Politico για την άφιξη των πρώτων έξι μαχητικών Rafale σήμερα, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022.

«Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για τη στρατηγική μας συνεργασία με τη Γαλλία αλλά, και για το κοινό μας όραμα για την ευρωπαϊκή άμυνα. Αυτά τα ανώτερα αεροσκάφη επόμενης γενιάς πολλαπλασιάζουν την αποτρεπτική ισχύ της Πολεμικής Αεροπορίας και ενδυναμώνουν την ικανότητά μας να ανταπεξέλθουμε σε κάθε πρόκληση ασφαλείας στην περιοχή μας», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Έρχονται τα Rafale: Η ανάρτηση Μητσοτάκη με εντυπωσιακό video

ΣΥΡΙΖΑ: Η άθλια κομματική εκμετάλλευση ξεπέρασε κάθε φαντασία

Για «άθλια κομματική εκμετάλλευση» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση.

«Είναι πλέον βέβαιο πως για την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υπάρχει πάτος, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που δεν μπορεί να κάνει. Βέβαια έπρεπε να αποσπάσει την προσοχή του ελληνικού λαού από τα απανωτά σοβαρότατα πλήγματα που έχει δεχτεί η Ελλάδα λόγω του επικίνδυνου δόγματος εξωτερικής πολιτικής του "πιστού και προβλέψιμου συμμάχου" που ακολουθεί, σοβαρότατα πλήγματα που ήρθαν στην επιφάνεια τις περασμένες εβδομάδες», αναφέρουν ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας, Θοδωρής Δρίτσας και ο αναπληρωτής τομεάρχης Γιώργος Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωσή τους.

«Προφανώς δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Μητσοτάκη στο φτηνό σόου που στήνει με τη γνωστή ιδιοκτησιακή αλαζονεία του, το οποίο ευτελίζει την ενίσχυση του αξιόμαχου της ελληνικής αεροπορίας με τα νέα αεροσκάφη», τονίζουν, μεταξύ άλλων.

«Τέτοιες επιλογές όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν στην πραγματικότητα την αμυντική θωράκιση της χώρας, μα αντίθετα γεννούν προβλήματα εξάρτησης και ανασφάλειας», στηλιτεύοντας τη μη κλήση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top