Πανεπιστημιακή αστυνομία: Ξεκίνησε η εκπαίδευση ειδικής ομάδας της ΕΛ.ΑΣ.

Δε θα οπλοφορούν αλλά θα έχουν εξοπλισμό ατομικής προστασίας

To ρεπορτάζ του Βάιου Σύρρου για την πανεπιστημιακή αστυνομία/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (17/1/22)

Ξεκίνησε σήμερα η εκπαίδευση της ειδικής ομάδας της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, παρουσία του αρμόδιου υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου. 

Σήμερα ήταν η επίσημη πρώτη, για την εκπαίδευση των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που θα κρατήσει 4 μήνες. Πρόκειται για  373 άτομα,  279 άνδρες και 94 γυναίκες. Όλοι τους είναι νέοι σε ηλικία και στο σύνολό τους με πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Αυτό άλλωστε, ήταν και μια από τις βασικές προϋποθέσεις, για να ενταχθούν στις ομάδες προστασίας των πανεπιστημίων. 

Προσλήψεις 400 ειδικών φρουρών για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Δε θα οπλοφορούν, αλλά θα έχουν εξοπλισμό ατομικής προστασίας που θα περιλαμβάνει: ράβδο (γκλοπ), χειροπέδες, αλεξίσφαιρο γιλέκο, σφυρίχτρα  και φακό. Η εκπαίδευση θα έχει και ρεαλιστικές ασκήσεις για την αντιμετώπιση περιστατικών ανομίας σε πανεπιστημιακούς χώρους. 

Στον εισαγγελέα οι 27 συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη 

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 27 συλληφθέντες, για τα επεισόδια που έγιναν το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη, σε πορεία υπέρ των καταλήψεων στα πανεπιστήμια.  

Θεοδωρικάκος: «Παράγκες» και βία δε γίνονται ανεκτά στα Πανεπιστήμια 

Ήταν μια πορεία όπου οι μολότοφ έπεσαν βροχή. Από τους 27 συλληφθέντες, οι 26 κατηγορούνται για πλημμελήματα εκτός από μια 26χρονη, η οποία κατηγορείται για 3 κακουργήματα γιατί συνελήφθη την στιγμή που πετούσε μολότοφ. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Η 26χρονη με περιοριστικούς όρους. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top