Φαβορί για αντιπρόεδρος Ευρωβουλής η Καϊλή  - Υποψήφιος και ο Παπαδημούλης

Από τον… Μακρόν εξαρτάται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ 

Εύα Καϊλή

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα διεξαχθούν οι ψηφοφορίες για την εκλογή του νέου προεδρείου της Ευρωβουλής στην Ολομέλεια του Στρασβούργο, στη σκιά του θανάτου του προέδρου της Νταβίντ Σασόλι.  

Νταβίντ Σασόλι: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του στη Ρώμη

Υποψήφιοι για την εκλογή αντιπροέδρου στο Ευρωκοινοβούλιο είναι δύο Έλληνες ευρωβουλευτές, η Εύα Καϊλή (ΚΙΝΑΛ) και ο Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ).      

Εύα Καϊλή: Μιλά για τη ζωή της στις Βρυξέλλες και τον ρόλο της ως μητέρα

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr βέβαιη θεωρείται η θέση για την ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, αφού είχε υπάρξει συμφωνία στα πρώτα δυόμισι χρόνια να στηρίξουν οι σοσιαλιστές την Ουγγαρέζα συνάδελφό της και στο δεύτερο μισό να στηριχτεί η ίδια. Με βάση τη συμφωνία που υπάρχει επίσης μεταξύ του ΕΛΚ και του ΕΣΚ, στους σοσιαλιστές αναλογούν πέντε έδρες αντιπροέδρων, ενώ  για τις τέσσερις εξ αυτών προορίζονται γυναίκες. 

Πιο «μπερδεμένη» πάντως είναι η περίπτωση της επανεκλογής στη θέση του αντιπροέδρου του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη

Η απάντηση Παπαδημούλη για τα 8 ακίνητα που αγόρασε

Η επανεκλογή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εξαρτάται από την ομάδα των Φιλελεύθερων, στην οποία συμμετέχει και το κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν, οι οποίοι σε αυτή την εκλογή διεκδικούν τρεις θέσεις, αντί δυο που είχαν έως τώρα. 

Αν εκλεγούν πάντως Καϊλή και Παπαδημούλης, θα είναι η πρώτη που η Ελλάδα θα έχει δυο αντιπροέδρους στο Ευρωκοινοβούλιο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top