Η απάντηση Παπαδημούλη για τα 8 ακίνητα που αγόρασε

«Η ΝΔ θέλει να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω εμού»

«Δέχθηκα μια επίθεση, νομίζω, οργανωμένη με non paper που έστειλε η ΝΔ, αλλά καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται», είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, απαντώντας στην κριτική που δέχεται, μετά τη δημοσίευση των πόθεν έσχες.

«Η γυναίκα μου προέρχεται από εύπορη οικογένεια, οι ευρωβουλευτές έχουμε υψηλές αποδοχές, άρα η προέλευση των χρημάτων που δηλώνονται στο πόθεν έσχες είναι νόμιμη, φορολογημένη και πεντακάθαρη. Εγώ τα δηλώνω όλα και δεν τα κρύβω ούτε σε offshore, ούτε σε θυρίδες, ούτε σε κρυφούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, μέσω αχυρανθρώπων», είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας στο Open.

Πόθεν έσχες: Καταθέσεις εκατομμυρίων και αγορές ακινήτων για Παπαδημούλη

«Οι ευρωβουλευτές όλων των χωρών δεν αμειβόμαστε από τον κρατικό, αλλά από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, και δεν έχω διαχειριστεί ούτε ένα ευρώ από κρατικό χρήμα. Επίσης, δεν έχω πάρει, ούτε έχω αυτή τη στιγμή, ούτε ένα ευρώ δάνειο και δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ στο δημόσιο και την εφορία», είπε.

Πόθεν έσχες: Ο πλουσιότερος και ο φτωχότερος πολιτικός αρχηγός

Όσον αφορά τα 8 ακίνητα που αγόρασε το 2019, είπε πως «είναι διαμερίσματα της δεκαετίας του ’50 και του ’60 στις περιοχές Αχαρνών και Βικτωρίας κι αυτά μπορεί κανείς να τα δει μελετώντας το πόθεν έσχες. Έφερα χρήματα από το εξωτερικό για να αγοραστούν αυτά τα ακίνητα, τα οποία αγοράστηκαν πριν από 2,5 χρόνια στις τιμές της αγοράς, όχι από πλειστηριασμό, όπως ψευδώς λένε, και μεταβιβάστηκαν και τα οκτώ -τα έξι με υψηλή και τα δύο με πλήρη κυριότητα- την ίδια χρονιά στα δύο παιδιά μου, για τα οποία είμαι περήφανος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top