Συρεγγέλα για ενδοοικογενειακή βία: 5.337 περιστατικά το 2021! 

Αύξηση 8,6% στις καταγγελίες για επιθέσεις κατά γυναικών 

Στοιχεία που σοκάρουν και δείχνουν σημαντική αύξηση των περιστατικών κακοποίησης γυναικών και ενδοοικογενειακής βίας εν γένει έδωσε στη δημοσιότητα η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για κοινωνικά θέματα, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας στην  Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Ισότητας των Φύλων και Ανθρωπίνων  Δικαιωμάτων της Βουλής.          

73 υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ στη μάχη κατά της ενδοοιγενειακής βίας

«Σύμφωνα με τα στοιχεία για 2021 η τηλεφωνική γραμμή δέχθηκε 6.797 κλήσεις για περιστατικά βίας» ανέφερε η κυρία Συρεγγέλα, η οποία διευκρίνισε ότι από επρόκειτο  για 5. 337 θύματα βίας, γυναίκες ή πρόσωπα από το συγγενικό περιβάλλον. Όπως εξήγησε στους ξενώνες που  υπάρχουν για τα θύματα ενδοοικογενεειακής βίας φιλοξενούνται γυναίκες μαζί με τα παιδιά. 

Θεοδωρικάκος για γυναικοκτονίες: Έξαρση αλλά όχι «πανδημία»   

Η αρμόδια για τα κοινωνικά θέματα υφυπουργός εξέφρασε τον προβληματισμό της για την αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας αλλά έδωσε και τη δική της εξήγηση για την αύξηση των καταγγελιών.

Αργυρούπολη: Παραδόθηκε ο 46χρονος που ξυλοκόπησε άγρια τη σύντροφό του   

Όπως ανέφερε, το 2020 οι γυναίκες θύματα  ενδοοικογενειακής βίας ήταν 4.264,  αλλά παρά τον μεγάλο ήδη αριθμό οι καταγγελίες σημείωσαν αύξηση κατά 8,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η κυρία Συρεγγέλα διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει μόνο αύξηση των περιστατικών αλλά και αύξηση των καταγγελιών. «Οι γυναίκες άκουσαν, έμαθαν και εμπιστεύτηκαν πως υπάρχουν φωνές» τόνισε.   


 Όσον αφορά τις γυναικοκτονίες δήλωσε ότι κατά μέσο όρο  υπάρχουν 11 γυναικοκτονίες  κάθε χρόνο στη χώρα μας, ενώ αναφέρθηκε και σε καταγγελίες φέτος για βία στην εργασία.    

Βιασμός 24χρονης: Για οργανωμένο κύκλωμα μίλησε ο δικηγόρος της! 

Για τα αλλεπάλληλα περιστατικά όχι μόνο δολοφονιών αλλά και βιασμών η κυρία Συρεγγέλα ανέφερε:  Κάθε γυναίκα που βιάζεται, δολοφονείται κλπ είναι πληγή στο σώμα της Δημοκρατίας και εμείς είμαστε δίπλα τους».   
  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top