Ποιοι ανεμβολίαστοι δε θα πληρώσουν το πρόστιμο για τον Ιανουάριο

Πλεύρης: Μετά τις πέντε ημέρες αυτός που νοσεί δεν μεταδίδει

Στο πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, που προβλέπει επιστροφή στην εργασία μετά από πέντε ημέρες νόσησης, αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως πρόκειται για επιστημονικό θέμα κι αυτό είναι που προτείνουν οι ειδικοί.

Όπως είπε, μετά την πέμπτη ημέρα από τη νόσηση από κορωνοϊό, αν δεν έχουν συμπτώματα, οι οδηγίες αναφέρουν ότι σε αυτή την περίπτωση ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μηδαμινός ή έστω πολύ μικρός.

Δωρεάν rapid test με τη συνδρομή του Στρατού ανακοίνωσε ο Πλεύρης

Νωρίτερα, πάντως, επίσης στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ισχυρίστηκε ότι είναι παρακινδυνευμένη η επιστροφή στην εργασία μόλις πέντε ημέρες μετά τη νόσηση με τη μετάλλαξη Όμικρον, καθώς ο ασθενής μπορεί να μεταδώσει σε άλλους τον ιό.

Σχολεία: Περίπου 6.500 τα θετικά self test μαθητών κι εκπαιδευτικών σήμερα

Κάτι που είχε ξεκαθαρίσει και στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star, την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου.

Φόβοι για 80.000 κρούσματα: Πότε περιμένουμε την κορύφωση της Όμικρον

«Είναι παρακινδυνευμένο το πρωτόκολλο για τις πέντε ημέρες. Μπορεί να επιβεβαιώνεται για τους πλήρως εμβολιασμένους χωρίς συμπτώματα, αλλά είναι παρακινδυνευμένο για όσους έχουν συμπτώματα ή είναι ανεμβολίαστοι. Προτείνω να συμβουλευτεί ο καθένας, σε μια τέτοια περίπτωση, τον προσωπικό γιατρό του», είχε δηλώσει ο κ. Τζανάκης.

Ποιοι ανεμβολίαστοι δε θα πληρώσουν το πρόστιμο για τον Ιανουάριο

Από την Τρίτη 17 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η βεβαίωση των προστίμων των 100 ευρώ τον μήνα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Για τον μήνα Ιανουάριο, που ήδη έχει περάσει κατά το ήμισυ, το πρόστιμο θα είναι μισό, δηλαδή 50 ευρώ.

Μητσοτάκης: «Όχι» σε επέκταση υποχρεωτικότητας εμβολιασμού

Ο κ. Πλεύρης είπε πως δεν θα πληρώσουν πρόστιμο όσοι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών έχουν ζητήσει να εμβολιαστούν κατ΄ οίκον, κάτι που δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, αλλά και όσοι υποβάλλουν αίτημα εξαίρεσης για λόγους υγείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μέτρο της υποχρεωτικότητας είχε αποτέλεσμα, καθώς οι οι μισοί περίπου από τους 550.000 ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, έχουν πλέον εμβολιαστεί κανονικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top