Ξεκίνησε η ναυπήγηση των Belharra παρουσία Παναγιωτόπουλου και Παρλί   

Υπ. Άμυνας: Πολλαπλασιάζεται η δύναμη πυρός του Πολεμικού μας Ναυτικού

Παρλί Παναγιωτόπουλος

 Τα Ναυπηγεία του Ομίλου «Naval Group» στη Λωριάν όπου ναυπηγούνται οι φρεγάτες Belharra και όπου κόπηκε συμβολικά ένα κομμάτι χάλυβα για το «χτίσιμό» τους, επισκέφθηκαν από κοινού ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλωράνς Παρλί.    

Προς κύρωση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα η ελληνογαλλική συμφωνία  

«H  απόκτηση των γαλλικών φρεγατών αντανακλά τη βούλησή μας να εξοπλιστεί ο Ελληνικός Στόλος με υπερσύγχρονες φρεγάτες, που θωρακίζουν την πατρίδα μας. Ταυτόχρονα όμως ενισχύουν, ακόμα περισσότερο, τη στρατηγική αμυντική σχέση Ελλάδας και Γαλλίας, εταίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, αλλά και τη διατλαντική συμμαχία» τόνισε  ο κ. Παναγιωτόπουλος στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση.   

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε επίσης:   

«Η προμήθεια των φρεγατών Belharra, θα συμβάλλει στην σημαντική αναβάθμιση της μαχητικής ικανότητας και της αποτρεπτικής ισχύος του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων, βασική αποστολή των οποίων είναι η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδος μας.

Με την απόκτησή τους η δύναμη πυρός του Πολεμικού Ναυτικού πολλαπλασιάζεται. Τα εξελιγμένα χαρακτηριστικά των Belharra και ειδικότερα η μεγάλης εμβέλειας αντιαεροπορική άμυνα, οι επιδόσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου και η ενισχυμένη ικανότητα πολέμου επιφανείας, προσδίδουν δυνατότητα εκτέλεσης πολλαπλών αποστολών σε όλο το φάσμα του ναυτικού πολέμου.

Η προμήθεια των φρεγατών Belharra έρχεται να συμπληρώσει την πρόσφατη προμήθεια των 18 αεροσκαφών RAFALE και την επικείμενη προμήθεια έξι (6) ακόμα, αλλάζοντας σελίδα για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες εισέρχονται έτσι σε μία νέα εποχή, που επιβάλλουν οι καιροί και οι απειλές και προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Χώρα μας. Να υπενθυμίσω στο σημείο αυτό ότι τα πρώτα έξι (6) RAFALE πρόκειται να προσγειωθούν εντός των προσεχών ημερών στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, ένα χρόνο μετά την υπογραφή της Συμφωνίας για την απόκτησή τους, για την επίτευξη της οποίας η συνεισφορά της Υπουργού κας Parly ήταν καθοριστική.

Έρχονται σε λίγες μέρες τα πρώτα ετοιμοπόλεμα Ραφάλ

Επίσης, υπογραμμίζει την αμέριστη στήριξη της Γαλλίας προς την Ελλάδα και την αποφασιστικότητά των δύο χωρών μας να ενδυναμώσουμε περαιτέρω την συνεργασία μας για την σταθερότητα και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Διαχρονικά η Ελλάδα και η Γαλλία, η Γαλλία και η Ελλάδα έχουν δεσμούς, τους οποίους διαπερνούν κοινές αξίες. Η πίστη στην ελευθερία, στη δημοκρατία, στο κράτος δικαίου και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Και ασφαλώς ο σεβασμός και η προάσπιση του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top