Προς κύρωση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα η ελληνογαλλική συμφωνία

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Προσβλέπω σε διακομματική στήριξη

Στη Βουλή θα φέρει τη συμφωνία με τη Γαλλία ο πρωθυπουργός, όπως ενημέρωσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία συνάντησε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως προσβλέπει σε διακομματική στήριξη της συμφωνίας, «που πιστεύω ότι αποτελεί μια σημαντική εθνική παρακαταθήκη για τη χώρα».

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Χαιρετίζει τις συνεχείς αμυντικές επενδύσεις της Ελλάδας

«Η συμφωνία ξεπερνά τα στεγανά της κομματικής αντιπαράθεση και δίνει δυνατότητα στη χώρα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά συνολικά στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.  

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε τόσο στο γεγονός ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποκτούν υπερσύγχρονες φρεγάτες, όσο και στην «πολύ ισχυρή ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής». 

Αυτή είναι η συμφωνία Στρατηγικής Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας - Γαλλίας

«Με τον πρόεδρο Μακρόν μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για μια Ευρώπη ισχυρή, αλλά και αυτόνομη, η οποία θα μπορεί να υπερασπιστεί εάν αυτό απαιτηθεί και μόνη της τα δικά της γεωπολιτικά συμφέροντα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως η συμφωνία με κανέναν τρόπο δεν υπονομεύει τη θέση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά της, η ΠτΔ έκανε λόγο για μια «πολύ ισχυρή συμφωνία αμυντικής συνεργασίας».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top