Έρχονται σε λίγες μέρες τα πρώτα ετοιμοπόλεμα Ραφάλ

Στη Βουλή σύντομα για έγκριση και η προμήθεια των φρεγατών Μπελαρά  

Η ώρα των Ραφάλ πλησιάζει. Σε λιγότερο από ένα μήνα, τα πρώτα έξι γαλλικά υπερόπλα θα προσγειωθούν στη χώρα μας, πλήρως ετοιμοπόλεμα. Θέμα εβδομάδων είναι και η τελική έγκριση για την αγορά των φρεγατών Μπελαρά που θα αλλάξουν καθοριστικά το παιχνίδι στα νερά του Αιγαίου. 

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πέταξε με Rafale: Δεν περιγράφεται με λέξεις το δέος

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε σήμερα ότι τα έξι Ραφάλ θα φτάσουν στην Τανάγρα, εκτός απροόπτου, στις 19 Ιανουαρίου,  μαζί με τους 8 πρώτους Έλληνες πιλότους που έχουν εκπαιδευθεί σε αυτά, ενώ σύντομα αναμένεται να εγκριθεί από τη Βουλή και η αγορά των τριών γαλλικών φρεγατών Μπελαρά.  

 

Φρεγάτες Belharra: Η ανάρτηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ μετά τη συμφωνία

Στη Γαλλία στα μέσα Ιανουαρίου ο Υπουργός Άμυνας

Σε περίπου δύο εβδομάδες, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα μεταβεί στη Γαλλία για τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. και το πιθανότερο είναι να επισκεφθεί μαζί με τη Γαλλίδα ομόλογό του και τις εγκαταστάσεις της «Ναβάλ Γκρουπ», όπου θα κατασκευαστούν οι νέες φρεγάτες μας.  

Ο υπουργός Άμυνας δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τη νέα εργαλειοποίηση των μεταναστών που επιχειρεί η Άγκυρα το τελευταίο διάστημα στα νερά του Αιγαίου. 

«Προβληματιζόμαστε με την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της Τουρκίας στο μεταναστευτικό. Στέλνει πλέον πολλούς μετανάστες, “βαθιά” στο Αιγαίο» ενημέρωσε τους αμυντικούς συντάκτες.

Σήμερα 4 τουρκικά F-16 προχώρησαν σε 3 παραβιάσεις, ενώ σημειώθηκαν και 2 αερομαχίες στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Όμως ο Τσαβούσογλου τον... χαβά του.  

ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου: Η Τουρκία είναι αυτή που απειλεί την Ελλάδα

«Οι απόπειρες του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας να κλιμακώσουν τεχνητά την ένταση στο Αιγαίο, βλάπτουν την ειρήνη και τη σταθερότητα και είναι άκρως επικίνδυνες» υποστήριξε, με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να απαντά μέσω διπλωματικών πηγών: «Η Τουρκία είναι αυτή που μας απειλεί με πόλεμο».  

Ο «Σουλτάνος» αναπολεί την Οθωμανική Αυτοκρατορία

Και μέσα σε όλα αυτά ο Ερντογάν συνεχίζει να αναπολεί την οθωμανική αυτοκρατορία, δηλώνοντας:   «Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης είναι για μας ένα πολύ σημαντικό σημείο καμπής,  αυτό και είναι πολύτιμη η επαναλειτουργία ως τζαμί της Αγίας Σοφίας, η οποία αποτελεί το σύμβολο της κατάκτησης».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top