Φρεγάτες Belharra: Η ανάρτηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ μετά τη συμφωνία

Παναγιωτόπουλος: Το Πολεμικό Ναυτικό θωρακίζεται

Rafale και Belharra

«Η απόφαση να εξοπλιστεί ο ελληνικός στόλος με σύγχρονες γαλλικές φρεγάτες έχει κίνητρο εθνικό, καθώς θωρακίζει την Πατρίδα μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας με τον Εμανουέλ Μακρόν την υπογραφή της στρατηγικής αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Η συμφωνία Μητσοτάκη - Μακρόν στο Παρίσι προβλέπει την άμεση στρατιωτική συνδρομή της Γαλλίας προς την Ελλάδα και αντιστρόφως, σε περίπτωση που υπάρξει επίθεση από τρίτη χώρα, ακόμη και αν αυτή η χώρα είναι μέσα στο πλαίσιο των συμμαχιών τους (όπως π.χ. η Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ).

Τι σημαίνει η συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας

Παράλληλα, η Ελλάδα θα παραλάβει σε χρόνο - ρεκόρ, 3+1 φρεγάτες Belharra με πλήρη εξοπλισμό αεράμυνας και ανθυποβρυχιακού πολέμου και δυνατότητες να καταρρίπτουν εναέριους στόχους σε πολύ μεγάλες αποστάσεις.

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ (Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας), Κωνσταντίνος Φλώρος, έκανε μια ανάρτηση στο twitter, κάνοντας λόγο για «υπέροχα νέα» και χαρακτηρίζοντας τις φρεγάτες «Ξύλινα Τείχη».

«Κτίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις του μέλλοντος. Μετά τις “Ριπές Ανέμου” έρχεται το “Θεόρατο Κύμα”. Τα νέα “Ξύλινα Τείχη” εν πλω για το ΠΝ μας!», έγραψε ο κ. Φλώρος.

Παράλληλα για θωράκιση του Πολεμικού Ναυτικού έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

«Με μελέτη όλων των προτάσεων, εμπιστοσύνη στο ΠΝ και με σύνεση πήραμε αποφάσεις που άλλοι δεν τολμούσαν επί δεκαετίες. Μετά την ΠΑ και τα #Rafale και το ΠΝ θωρακίζεται με Belharra . Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία», έγραψε στο twitter ο κ. Παναγιωτόπουλος.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top