Οικονόμου: Άνοιγμα σχολείων ίσως με αυστηρότερα μέτρα

Τι είπε για τα νέα μέτρα που ανακοινώνονται σήμερα

Εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν από τον υπουργό Υγείας τα μέτρα που θα ισχύσουν πιθανόν πριν την Πρωτοχρονιά, μετά τη χθεσινή έκρηξη κρουσμάτων, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όλα δείχνουν ρεβεγιόν στο σπίτι - Ανακοινώνονται νέα μέτρα σήμερα

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τα μέτρα θα είναι αυτά που είχαν ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου, όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για τροποποιήσεις σε κάποια από αυτά. Ειδικά για το σχολεία ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να ανοίξουν κανονικά μετά τις διακοπές. «Δεν υπάρχει σήμερα κάποια εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου» σημείωσε.

«Όσοι μολύνονται με την Όμικρον προστατεύονται από επανανόσηση με τη Δέλτα»

«Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα έχουμε και αλλά δεδομένα και άλλες συνεδριάσεις των ειδικών και αν χρειαστεί να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφορά στον διαγνωστικό έλεγχο, ενδεχομένως περισσότερα τεστ. Θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο, κάθε πιθανότητα, που έχουμε στα χέρια μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι η Επιτροπή θα εισηγηθεί τη χρονική μετάθεση των μέτρων που θα ίσχυαν από τη Δευτέρα 3/1, ενδεχομένως και κάποιες προσαρμογές στο ίδιο πλαίσιο. «Θα σταθμίσουμε τα δεδομένα, τις εισηγήσεις της επιτροπής και θα προβεί ο υπουργός Υγείας στις ανακοινώσεις για το πώς θα προχωρήσουμε από αύριο και μετά, ανάλογα με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με τη διασπορά της Όμικρον. Οι τομείς εφαρμογής των μέτρων είναι αυτοί που γνωρίζουμε δε συζητάμε για κάτι παραπάνω» κατέληξε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top