Τελεσίγραφο Πλεύρη σε υγειονομικούς: Εκτός ΕΣΥ αν δεν εμβολιαστούν έως 31/3

«Η πανδημία μας δείχνει ότι το μέτρο πρέπει να παραμείνει»

Τελεσίγραφο στους υγειονομικούς, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων, να εμβολιαστούν έως τις 31 Μαρτίου έδωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στη Βουλή, είπε πως η πανδημία δείχνει πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός πρέπει να παραμείνει και ξεκαθάρισε, ανοίγοντας ορθάνοικτο παράθυρο για απολύσεις, πως όσοι δεν εμβολιαστούν στο επόμενο τρίμηνο, θα βγουν εκτός ΕΣΥ (Εθνικού Συστήματος Υγείας).

Γιατί αποφάσισε ο Μητσοτάκης για self και όχι rapid test στο ρεβεγιόν

«Η πανδημία μας δείχνει ότι το μέτρο αυτό πρέπει να συνεχιστεί εως 31 Μαρτίου του 2022. Δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί», είπε ο κ. Πλεύρης.

«Η πανδημία δείχνει ότι το μέτρο αυτό μπορεί να καταστεί συνολικά υποχρεωτικό. Η πανδημία δείχνει ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος και εξετάζεται αν αυτοί που θα παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Άρα όσοι είναι σε αναστολή να γνωρίζουν ότι όσο διαρκεί η πανδημία θα είναι σε αναστολή αλλά επιπλέον εξετάζεται ότι μπορεί να υπάρξει και άλλη παράταση αλλά να πρέπει να εμβολιαστούν αλλιώς δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στο ΕΣΥ», υποστήριξε ο υπουργός Υγείας.

Αποκάλυψη Star: Με τεστ αλλά χωρίς νέα μέτρα έως την Πρωτοχρονιά

«Συνεπώς όσοι θέλουν να είναι στο ΕΣΥ, καλούνται να πάρουν σε αυτό το τρίμηνο μια απόφαση αν θα εμβολιαστούν ή δεν εμβολιαστούν και θα θέσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους εκτός του ΕΣΥ», κατέληξε ο κ. Πλεύρης.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top