Βουλή: Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2022 με 158 «υπέρ»

Καταψήφισε τις αμυντικές δαπάνες ο ΣΥΡΙΖΑ

Με 158 ψήφους υπέρ, έναντι 142 κατά, κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2022.

Οι αμυντικές δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπερψηφίστηκαν με ισχυρή πλειοψηφία, 191 υπέρ, καθώς ψήφισαν από την αντιπολίτευση και το Κίνημα Αλλαγής, αλλά και η Ελληνική Λύση.

Τα νέα μέτρα για ρεύμα και φυσικό αέριο που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, να μην ψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες, αν και παραδοσιακά λαμβάνουν τη στήριξη της αντιπολίτευσης.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Θέλετε τώρα εκλογές για να μη γίνετε τρίτο κόμμα

«Σε αυτή τη συγκυρία και έχοντας κληρονομήσει Ενοπλες Δυνάμεις οι οποίες επι 10 χρόνια δεν είχαν επενδύσεις, σε αυτή τη συγκυρία η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίζει τις αμυντικές δαπάνες, σπάζοντας για μια ακόμα φορά μια παράδοση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που λέει ότι παρα τις διαφωνίες μας πάντα η αντιπολίτευση ψήφιζε τις αμυντικές δαπάνες», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ένταση στη Βουλή με Γεραπετρίτη και Τσίπρα – Αποχώρησε η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

«Τα συμπεράσματα θα τα βγάλει ο λαός. Είστε πάντα παρόντες σε ότι διχάζει και μονίμως απόντες σε ότι ενώνει. Ας είναι! Το Εθνικό μέτωπο κ. Τσίπρα συγκροτείται έστω και χωρίς την δική σας συμμετοχή», πρόσθεσε.

Τσίπρας: Ζήτησε την παραίτηση Μητσοτάκη και την προκήρυξη εκλογών

Ευρύτερη πλειοψηφία καταγράφηκε και στα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με 263 «ναι» και «37» όχι» ενώ τα έξοδα της προεδρίας της κυβέρνησης υπερψηφίστηκαν με 160 ψήφους υπέρ έναντι 140 κατά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top