Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Θέλετε τώρα εκλογές για να μη γίνετε τρίτο κόμμα

«Θα ήταν πειρασμός για να δω τον πανικό στο βλέμμα σας»

«Μετά από 27 μήνες ο κ. Τσίπρας υπο τις έντονες επιφημίες της ΚΟ του πέρασε τον Ρουβίκωνα και αποφάσισε να ζητήσει εκλογές», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, που ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές από το βήμα της Βουλής.

«Αν υπάρχει ένας πολιτικός στην χώρα που σήμερα θα είχε ουσιαστικό όφελος από τις εκλογές, αυτός δεν θα ήσασταν εσείς, αλλά εγώ», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Έχω την εξήγηση γιατί ζητήσατε εκλογές σήμερα. Όχι γιατί πιστεύετε ότι θα είστε πρώτο κόμμα, αλλά γιατί γνωρίζετε ότι όσο περνάει ο χρόνος κινδυνεύετε να είστε τρίτο κόμμα».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως τους προηγούμενους μήνες υπήρξαν ευκαιρίες για να προκηρύξει εκλογές, που θα οδηγούσαν σε καλύτερο αποτέλεσμα από το αποτέλεσμα του Ιουλίου 2019.

Τσίπρας: Ζήτησε την παραίτηση Μητσοτάκη και την προκήρυξη εκλογών

«Αναφέρω ενδεικτικά την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου του περασμένου έτους, όταν τα ποσοστά της κυβέρνησης ήταν στρατοσφαιρικά. Δεν το έκανα. Δεν το έκανα, γιατί δεν είμαστε το ίδιο κ. Τσίπρα. Μας χωρίζει μια άβυσσος ευθύνης στις ανάγκες της χώρας. Και προς μια προσέγγιση που επιμένει να βλέπει την κοινωνία υπο το πρίσμα των σκοπιμοτήτων», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Εσείς κ. Τσίπρα ήσασταν αυτός που το 2015, στην περίφημη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, είχατε διαβεβαιώσει τους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν θα κάνετε εκλογές και τις προκηρύξατε αμέσως μετά. Και μετά λέτε ότι εγώ είμαι ψεύτης. Είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο που έχει ακουστεί στην αίθουσα αυτή. Θα ήταν πράγματι μεγάλος πειρασμός να προκήρυσσα σήμερα εκλογές, μόνο και μόνο για να δω τον πανικό στο βλέμμα σας σήμερα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας, επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ενώ στάθηκε στη φράση του Αλέξη Τσίπρα, στο τέλος της ομιλίας του, που είπε «καλώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αντισταθούν. Να απαιτήσουν να φύγει η κυβέρνηση ενόχων και να κάνουν το συνταγματικό τους δικαίωμα».

«Αναρωτιέμαι. Με τους Θεματοφύλακες του Συντάγματος έχετε κάποια σχέση; Τα ίδια λένε και αυτοί. Τις ίδιες ακραίες απόψεις. Είστε για μια ακόμα φορά στο περιθώριο της κοινωνίας», είπε.

Δεν περίμενα καμιά μελέτη για να αυξήσω τις ΜΕΘ

«Δεν περίμενα καμία μελέτη, κανενός καθηγητή για να ενισχύσω το σύστημα υγείας και να αυξήσω τον αριθμό των ΜΕΘ», σημείωσε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα.

Εισαγγελική έρευνα και για τη μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα για τις ΜΕΘ

Για τα ευρήματα της μελέτης είπε πως και ο ίδιος τα επισημαίνει εδώ και πολλούς μήνες, πολύ νωρίτερα από την  παράδοση της μελέτης του κ. Τσιόδρα και του κ. Λύτρα στην κυβέρνηση, «γιατί τη μελέτη αυτή ουδέποτε την πήραμε εμείς στα χέρια μας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top