Τα νέα μέτρα για ρεύμα και φυσικό αέριο που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Αυξάνεται η επιδότηση – Νέα στήριξη και για αγρότες

Νέα μέτρα για την ακρίβεια σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, προκειμένου να απορροφηθούν οι αυξήσεις, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2022.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αύξηση των επιδοτήσεων για τους λογαριασμούς του Δεκεμβρίου, σε ρεύμα και φυσικό αέριο, αλλά και μέτρα στήριξης για τους αγρότες.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε:

-    Πρόσθετη αύξηση της κρατικής ενίσχυσης στους λογαριασμούς ρεύματος Δεκεμβρίου για καταναλωτές και επιχειρήσεις, προκειμένου να απορροφηθούν οι αυξήσεις στην ενέργεια.

-    Πρόσθετη αύξηση της κρατικής ενίσχυσης κατά 40% στους λογαριασμούς φυσικού αερίου τον Δεκέμβριο.

-    Κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ενέργειας για τους αγρότες από τον Αύγουστο μέχρι και τον Δεκέμβριο.

«O πληθωρισμός είναι στο 4% στην Ελλάδα. Η ακρίβεια θα είναι μαζί μας ακόμη για ένα διάστημα, θα μας πολιορκεί και για αυτό η κυβέρνηση θα είναι εδώ για να στηρίξει τους πολίτες», είπε ο πρωθυπουργός.

«Ήδη έχουμε υψώσει σημαντικό τείχος στις ανατιμήσεις της ενέργειας. Φτιάξαμε ταμείο ενεργειακής μετάβασης με 600 εκατ. ευρώ. Είναι μόνο ένα μέρος από τα 1,35 δισ. που θα διατεθεί στο μέτωπο αυτό για το 2021. Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στις διεθνές αγορές δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Ειδικά αυτό που συμβαίνει με τις τιμές του φυσικού αερίου. Η παρέμβασή μας ήταν άμεση και δυναμική», σημείωσε.

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε και για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η δεύτερη αυτή αύξηση του βασικού μισθού, ο οποίος ήδη αυξάνεται από 1/1/2022 στα 663 (από 650 ευρώ, που είναι σήμερα,), θα γίνει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022.

«Η αύξηση θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά ταυτόχρονα να μπορέσουμε να δώσουμε μία σημαντική εισοδηματική στήριξη στους συμπολίτες μας οι οποίοι σήμερα αντιμετωπίζουν αυξημένο κόστος ζωής», τόνισε ο πρωθυπουργός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top